Sekmadienio lenktynėse „NordPass“ komandos atstovas startavo penktas, tačiau jau pirmajame posūkyje kovojo dėl antros vietos. Vis dėlto vilniečiui nepavyko aplenkti antroje vietoje važiavusios švedės Jessicos Backman ir finišavo trečias.

Tai buvo jau penktasis 33-ejų sportininko podiumas šį sezoną.

Lietuvos atstovas puikų tempą demonstravo viso savaitgalio metu: penktadienio treniruotėse vilnietis užėmė antrąją ir trečiąją vietas, o kvalifikacijoje taip pat liko trečias.

„Nuo pat pradžių pavyko sklandžiai suderinti automobilį, kuris leido kvalifikacijoje taikytis į aukščiausias pozicijas. Vis dėlto greitojo rato metu visas kortas sumaišė lėtesni varžovai, kuriuos teko lenkti ir prarasti brangias sekundės dalis.Teko tenkintis trečiąją startine pozicija“, – po varžybų kalbėjo J. Karklys.

Jonas Karklys

Šeštadienį pirmosiose varžybose „Hyundai i30 N TCR“ automobilį vairuojantis lenktynininkas starto metu pajudėjo, tačiau automobilio variklis užgeso ir lietuvis liko stovėti vietoje. Po akimirkos J. Karklys užvedė automobilį ir pajudėjo, tačiau jau buvo vos 14-as.

Vis dėlto „NordPass“ ekipos sportininkas per 30 minučių varžybas aplenkė devynis varžovus ir finišavo penktas.

„Starto metu atrodė gerai pajudėsiu iš vietos, tačiau tik pradėjus važiuoti, staiga užgeso automobilis. Net pasimečiau, nes visiškai to nesitikėjau, bet greitai pradėjau važiuoti vėl. Buvo smagu lenkti savo varžovus ir taikytis į aukštą poziciją, nes vis dar kovoju dėl trečios vietos bendroje įskaitoje“, - pridūrė J. Karklys.

Tuo metu lenktynes laimėjo ir čempiono vardą anksčiau laiko užsitikrino „Engstler“ komandos atstovas danas Martinas Andersenas.

J. Karklys bendroje įskaitoje šiuo metu žengia ketvirtas ir vis dar turi galimybių pakilti iki trečiosios vietos.

Paskutinis šių metų pirmenybių etapas vyks spalio 20 d. „Formulės-1“ trasoje Hockenheime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją