Ketvirtasis, finalinis „RSVmotors.lt drag čempionato“ etapas tapo lemtingu Martynui Bukavickiui. Vaikinas į vieną iš automobilių traukos varžybų etapų įsigijo bilietą, kuris atnešė sėkmę. Jis laimėjo galimybę startuoti paskutiniame „drago“ etape su automobilių galios didinimo profesionalų „Insane LT“ specialiai šioms varžyboms parengtu BMW, o organizatoriai pasirūpino ne tik jam reikalingais saugumą užtikrinančiais atributais, bet ir mokymais, kad pirmasis startas „drage“ paliktų tik pačias geriausias emocijas ir daugybę adrenalino.

„Tikrai nesitikėjau, kad pavyks atsistoti prie starto linijos. Nemeluosiu, bijau „pomidorų“, nes „eglutė“ – ne miesto šviesoforas. Tikiuosi susidoroti su jauduliu ir linksmai praleisti savaitgalį su „drago“ bendruomene“, – kalbėjo visą automobilių traukos varžybų sezoną trukusį konkursą laimėjęs M. Bukavickis.

Traukos lenktynės

Intensyvūs „Insane LT“ mokymai jau davė vaisių: vaikinas išmano „drago“ varžybų žodyną, kuriame „pomidoras“ reiškia pernelyg ankstyvą startą ir automatinį pralaimėjimą, o „eglute“ vadinamas varžybose naudojamas specialus šviesoforas. Mokyti „drago“ paslapčių M. Bukavickį ėmėsi pats „Insane LT“ vadovas Tomas Čižauskas, automobilių traukos lenktynese besivaržantis su 40 metų amžiaus kaip reikalas „pikta“ „Audi“.

„Norint sėkmingai pasirodyti pirmiausia reikėtų nebūti kelių ereliui ir turėti užtektinai kantrybės. Taip pat reikia stebėti, ką rodo teisėjai, – patarė jis ir pabrėžė, kad kritinę reikšmę turi ir treniruotės, mat automobilį būtina perprasti ir pažinti. – Jeigu turėsime dvi geras varžybų dienas, tai bus daug treniruočių, po kurių bus galima kaip reikiant pasiruošus atvažiuoti į finalinius važiavimus.“

Traukos lenktynės

Itin svarbus šiose varžybose ir vairuotojo reakcijos laikas, tačiau, akcentavo pašnekovas, garantuoti, kad jis bus geras, įmanoma tik akylai stebint, kas vyksta, ir nuslopinus jaudulį. T. Čižauskas išdavė, kad konkurso nugalėtojas, besiruošiantis startui „drage“, peržiūrėjo ir nemažai vaizdo medžiagos, kad žinotų, kaip elgtis ir ko tikėtis.

„Manau, kad visai realu pirmą kartą startavus taikytis ir į prizines vietas. Man ir pačiam tai yra pavykę. O čia bus nemažai žmonių, kurie galės duoti gerų patarimų, tad reikės užsitikrinti tik gerą reakcijos laiką“, – tikino žinovas.

Paskutinis etapas šiemet

Savo akimis pamatyti starto „eglutę“, pasitikrinti, kaip stabdoma parašiutais, išvysti degančias padangas ir techniką, leidžiančią užtikrinti geriausius starto laikus, bus galima rugsėjo 24-25 dienomis Kazlų Rūdos aerodrome, kur laukia paskutinis „RSVMotors.lt drag čempionato“ etapas šiemet.

Į jį susirinkti planuoja ne tik dėl prizinių vietų ir čempionų vardų besikaunantys automobilių traukos varžybų entuziastai, bet ir meistrai bei „drago“ legendos su išskirtine technika, kurią išvysti galima itin retai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją