„Šios lenktynės vyksta vienoje žinomiausių pasaulio trasų, pareikalaujančių itin daug ištvermės, tiek iš technikos, tiek iš pilotų, kurie kovoja tarpusavyje itin karštomis oro sąlygomis. Kartu tai pirmas kartas mūsų automobilių sporto istorijoje, kada Lietuvos komanda debiutuoja su GT3 specifikacijos automobiliu“, – sako J. Gelžinis.

Eilę metų rudenį vykstančios 24 valandų žiedinės lenktynės Barselonoje kasmet sutraukia dešimtis geriausių pasaulio pilotų atstovaujančių skirtingus automobilių gamintojus ir minias automobilių sporto gerbėjų iš viso pasaulio.

Lietuvos komanda jose kovos su „AUDI R8 GT3 LMS“, ta pačia, su kuria šiemet buvo laimėtos ir Palangoje vykusios 1006 km. varžybos.

Ispanijoje vyksiančios varžybos prasidės rugsėjo 9 dieną. Lenktynininkai turės treniruotes dienos ir nakties metu, vėliau vyks kvalifikaciniai važiavimai, kurių metu paaiškės starto vietos šeštadienio varžybose. Oficialus lenktynių startas numatytas rugsėjo 10 d. 14 val. Lietuvos laiku.

Lietuvai su „Juta Racing“ komanda, atstovaus Eimantas Navikauskas, Aurimas Jablonskis, Paul August, Lars Viljoen ir Jonas Gelžinis.

J. Gelžinio teigimu, kol kas sunku prognozuoti bet kokį rezultatą. Esminis uždavinys – susipažinti su 24 val. lenktynių specifika ir įgyti patirties, kuri leis dar geriau pasiruošti ateities startams.

„Varžovų komandos ypatingai profesionalios, šiose varžybose dalyvaujančios jau eilę metų. Tad nuo bet kokių prognozių norėčiau susilaikyti, nors tikslus turime išsikėlę. Viskas priklausys ne tik nuo mūsų, oro sąlygų ar technikos. Yra daug nežinomųjų. Tai visai kitokios varžybos ir tikiuosi, kad bus labai turtingos žiniomis mūsų komandai“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją