Justinas Putys ir Valdemaras Milaševskis įvairiose „Baja“ stiliaus varžybose lenktyniauja jau keletą metų, tačiau startas Lenkijoje bus tik trečiasis su naujuoju komandos automobiliu BMW X1. Po visureigio variklio gaubtu slepiasi trijų litrų darbo tūrio dyzelinė jėgainė, turinti dvi turbinas.

Kaip teigia Justinas Putys, „Baja Poland“ bus išbandymas ne tik naujajam jų automobiliui, bet ir ekipažui, kadangi tokio lygio varžybose su tiek daug sportinių kilometrų duetui dar nėra tekę varžytis.

„Pradedame pažinti automobilį ir esame išsprendę visus techninius klausimus. Dabar turime koncentruotis į važiavimą. Šias varžybas pasirinkome todėl, kad labai norėjome sudalyvauti pasaulinio lygio varžybose, pamatyti viską iš vidaus, palyginti savo tempą su šios disciplinos grandais, legendomis. Šios varžybos bus tikra tarptautinė arena, todėl tai puiki proga įgyti patirties“, – sakė Justinas Putys.

Domino`s Hiatus Racing ekipažas

Kaip tvirtina komandos vairuotojas, „Baja Poland“ varžybos pasižymės tokio ilgio greičio ruožais, kokio duetui vienu kartu dar nėra tekę įveikti. Be to, iššūkiai čia lauks ir mechanikų, kadangi servisui skirtas laikas bus gerokai trumpesnis nei pavyzdžiui Lietuvoje, kai tarp gana trumpų „Baja“ varžybų greičio ruožų mechanikai turi kelias valandas remontams atlikti. Pasak Justino Pučio, tai reikš, kad duetas turės važiuoti ne tik greitai, bet ir kiek labiau pasaugoti techniką.

„Penktadienį laukia prologas, o šeštadienį – ilgiausia ir didžiausia diena mūsų karjeroje. Bus du greičio ruožai po 222 kilometrus. Sekmadienį bus paskutinė diena ir du greičio ruožai po maždaug 30 kilometrų. Didžiąją varžybų dieną bus tikrai nelengva. Galvojame, kokį tempą reikės palaikyti, kad jis stabilus išliktų visą greičio ruožą. Be to, tarp tų dviejų greičio ruožų po 222 kilometrus bus numatyta tik 45 minučių servisas. Tai reiškia, kad negalime daryti tokių klaidų, dėl kurių nespėtume sutvarkyti automobilio“, – sakė Justinas Putys.

Nors tai pirmosios tokio lygio varžybos Justino Pučio ir Valdemaro Milaševskio duetui, „Domino`s Hiatus Racing“ komandos nariai tvirtina, kad šis regionas jiems šiek tiek žinomas. Ekipažas Drawsko Pomorskie kariniame poligone lenktyniavo praėjusiais metais, „Rallye Breslau“ varžybų metu. Nors poligonas kupinas varžyboms dar nenaudotų kelių ir keliukų, bendra prasme ši vieta ekipažui jau bus matyta.

„Vietos, trasos bus panašios. Nors ir nedaug, bet jos mums šiek tiek žinomos ir girdėtos. Kažkokių ambicingų tikslų laimėti tikrai nekeliame. Norime pasitikrinti savo tempą, palyginti jį su kitais. Svarbiausia pasiekti finišą ir įveikti kuo daugiau kilometrų, kad įgytume dar daugiau patirties. Tokios galimybės, žinoma, nebūtų be mūsų partnerių pagalbos, kuriems esame labai dėkingi už prisidėjimą prie mūsų startų“, – kalbėjo Justinas Putys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją