Po kelis mėnesius trukusių spėlionių ir gandų „Audi“ patvirtino, kad nuo 2026 m. bus F1 tinkle kaip gamintojas, skelbia „Piston Heads“.

„Audi“ siekia iki šiol didžiausio iššūkio sujungiant tvarumą, naujoves ir maksimalų našumą automobilių sporte“, – rašoma pranešime spaudai

Po ketverių metų įvyksiantis taisyklių pakeitimas yra tai, kas įtikino „Audi“, kad F1 yra perspektyvi automobilių sporto šaka (tai ir didėjantis jos populiarumas valstijose po „Drive to Survive“). 2026 m. F1 automobiliai bus varomi tvariais degalais ir maždaug 50 procentų jų gaunamos energijos bus iš elektrifikuoto šaltinio. „Audi“ tvirtina, kad šie komponentai buvo būtina jos dalyvavimo sąlyga. Jiems taip pat suteikiama daug laiko dirbti su lenktyniniu automobiliu, o visi kiti gamintojai tam pasiruošti turi kiek daugiau nei 3 lenktynių sezonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją