Pastaraisiais metais Lietuvos „drifto“ čempionato geografija plėtėsi. Praeityje aplink didžiuosius Lietuvos miestus vykusiose varžybose buvo atrasta Šiaulių rajono Driftiškių trasa, naujas kompleksas buvo pastatytas Molėtuose, šonu slystančius vairuotojus įsileido ir Klaipėdos autodromas. Būtent jame paskutinį rugpjūčio savaitgalį vėl sutiks daugiau kaip pusšimtis pilotų.

Dviejų dienų renginio metu „Street“ lyga turės dar kartą susirungti tiek su savimi, tiek su betonu apjuosta ir, iš pirmo žvilgsnio, nesudėtinga trasa. Naujove šiame renginyje taps naujas čempionato teisėjas Nerijus Petrulis. Vietinis pilotas pernai laimėjo „Street“ lygos taurę ir šiuos metus leidžia padėdamas kitiems pilotams tobulėti. Atkreipę dėmesį į tokį pokytį, čempionato organizatoriai pasiūlė N. Petruliui išbandyti save teisėjo rolėje.

Šonaslydis

„Nerijus yra labai talentingas pilotas, kuris ne kartą įrodė, jog gera strategija ir įsiklausymas į teisėjų užduotį gali leisti kompensuoti galios trūkumą. Pastarojo pusmečio darbas su kitais dalyviais, tarp jų ir PRO lygoje, leidžia mums matyti jo savotiškus pedagoginius gebėjimus, o faktas, jog varžybos vyks jo namų trasoje, leidžia mums tikėtis, jog tai bus geriausias informacijos šaltinis mūsų dalyviams, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Tuo pačiu, tai gera proga į sistemą įtraukti dar vieną fakto teisėją. Jų Lietuvoje tikrai turime, bet jie nėra amžini. Kartu su Nerijum savaitgalį dalyvius vertinsiantys Timas Simniška ir Romas Poškaitis šonaslydžio pasaulyje sukasi jau po penkiolika metų, tad natūralu, jog kažkada entuziazmas baigsis. Todėl norime, jog Nerijus ir kiti jauni teisėjai kuo daugiau laiko praleistų su mūsų sporto vilkais ir perimtų jų patirtį.“

Dar viena naujovė, kurios sulauks „Betsafe Drift Camp #5“ dalyviai, tai pagrindinis prizas. Renginio draugai „Adampolis“ pakvies varžybų nugalėtoją į „Red Bull Show Run“ Vilniuje, kur jis kartu su savo artimaisiais galės stebėti Vilniaus gatves skrodžiantį F-1 bolidą iš „Adampolio ložės“.

Kelionė į Klaipėda nėra vienintelė, kurios laukia čempionato organizatoriai. Rugsėjo 3-ąją čempionato „Semi PRO“ lygos dalyviai keliaus į Balstogę, Lenkiją, kur išbandys ten prieš keletą metų pastatytą trasą. Tokia ekskursija yra dalis čempionato plėtros strategijos, siekiant į Lietuvą pritraukti daugiau dalyvių iš Lenkijos.

Šonaslydis

„Jeigu reikėtų įvardinti stipriausias šonaslydžio nacijas Europoje, trejetas atrodytų taip: Airija, Lenkija ir Baltijos šalys. Airiai yra užauginę tokius „grandus“, kaip James Deane, brolius Shanagans, kurie šiuo metu dominuoja Europos čempionate. Antra didžiausia „drifto“ rinka mums už sienos – Lenkija. Ten vyksta ne vienas čempionatas, jie turi net keletą Europos čempionų. Ir tada esame mes. Kadangi į Airiją nuvažiuoti kiek sudėtingiau, nusprendėme pradžiai draugauti su arčiausiai mūsų esančia lenkų „drifto“ bendruomene, – pasakoja L. Ramoška. – Balstogės trasoje lankėmės pernai, dalyvavome jų varžybose, kur Robertui Šalkauskui pavyko užlipti ant prizininkų pakylos. Šiemet sulaukėme nedidelės kaimynų delegacijos į „Betsafe Drift Camp“, kuris vyko Kačerginėje. Kitas žingsnis – mūsų čempionato varžybos jų trasoje. Tai labai didelis iššūkis, nes organizuoti renginį kitoje valstybėje, su kitokia teisine baze yra geras galvos skausmas, bet jeigu norime matyti daugiau svečių savo trasose, šie žingsniai yra būtini.“

Artimiausios „Street“ lygos varžybos įvyks Klaipėdos autodrome rugpjūčio 27–28 dienomis, jau šį savaitgalį: šeštadienį vyks treniruotės ir kvalifikacija, o sekmadienį laukia poriniai važiavimai. Renginys žiūrovams nemokamas. „Semi PRO“ lygos varžybos Balstogėje truks vieną dieną – rugsėjo 3–ąją. Vėliau abiejų lygų sportininkai susitiks rugsėjo viduryje – Molėtuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją