Vengrijoje – Benedikto Vanago pergalė!

Vengrijoje vyko Europos Baja taurės „Hungarian Baja“ etapas, kuriame varžovams šansų nepaliko Benedikto Vanago ir Kuldaro Sikko ekipažas. „Toyota Hilux“ vairuojantis ekipažas laimėjo keturis iš penkių greičio ruožų ir daugiau nei 8 minutėmis aplenkė antroje vietoje likusius Michal Maluszynski ir Lukasz Kurzeja su „Mini John Cooper Works Rally“.

„Visos lenktynės buvo itin techniškos, nors ir turėjome nemažą persvarą prieš varžovus, bet tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Džiaugiuosi, kad išbandėme naująjį šturmaną ir automobilį dideliame greityje ir sudėtingomis sąlygomis. Pasitikrinome komandą ir keliaujame į priekį“, – po finišo mintimis dalinosi B. Vanagas.

Lietuvos-Latvijos ralio kroso čempionato IV etapas

Jonas Karklys ant podiumo „Nurburgringe“

Jonas Karklys, vairuojantis „Hyundai I30N TCR N“, iškovojo antrą vietą TCR klasėje Vokietijos žiedinėse lenktynėse. „Nurburgringo“ trasoje vyko ketvirtasis „ADAC TCR Germany“ čempionato etapas. Tai trečiasis lietuvio podiumas šių metų Vokietijos čempionate.

„Rally Cesi“ – Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas

Cesis apylinkėse, Latvijoje vyko „Rally Cesi“, o jame dalyvavo ir Lietuvą atstovaujantis ekipažas. Su „Škoda Fabia Rally2 EVO“ važiuojantys Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas buvo greičiausi LRC2 klasėje ir treti bendroje įskaitoje. „Į ralio galą važiavosi jau neblogai, laimėjome septintą greičio ruožą. Ralis pavykęs, su gera nuotaika grįžtame į Vilnių ir lauksime kito savaitgalio, kur startuosime Rokiškyje“, – kalbėjo V. Jurkevičius.

Lietuvos automobilių LARSČ ir LMRČ III etapas

Vilkyčiuose vyko ralio kroso etapas

Šilutės rajone, Vilkyčiuose, vyko ketvirtasis Lietuvos-Latvijos ralio kroso ir trečiasis NEZ BRX čempionato etapas.

Klasėje „Yaris Cup“ nugalėtoju tapo Matas Rimkus, už savęs palikęs latvį Linardsą Jasonsą ir estą Albert Ako Kokk. BMW RX 3000 įskaitos finale vos per žingsnį nuo prizininkų trejeto liko Lukas Sidabras. Nugalėtoju šioje klasėje tapo Kristaps Kronbergs.

„Super 2000“ geriausias buvo Ligitas Kordušas, aplenkęs estą Marko Muru ir Latvijos lenktynininkę Maiją Stakeną. „Super 1600“ klasės finale niekas nepavijo esto Janno Liguro, antras finišavo Rytis Gurklys, trečias – Laurynas Diržininkas. „SuperCar“ klasėje buvo registruoti penki dalyviai, tačiau dienai bėgant dėl techninių problemų iš kovos pasitraukė vienintelis čia startavęs lietuvis Eligijus Abartis. Finale po dramatiškos kovos ir Džokerio rato strateginių gudrybių nugalėtoju tapo latvis Edijs Ošs.

„NEZ Super 1600“ klasėje lietuviai nerado būdų įveikti estą Janno Ligur. Laurynas Diržininkas finišavo antras, Rytis Gurklys – trečias. „NEZ Super 2000“ nugalėjo latvis Ivo Gabrans, antrą poziciją išplėšė Deividas Vareika, o trečias buvo Ligitas Kordušas.

Kražiuose rinkosi ralio sprinto ir mini ralio atstovai

Kelmės rajone vyko tretieji Lietuvos automobilių ralio sprinto (LARSČ) ir Lietuvos automobilių mini ralio čempionatų (LMRČ) etapai.

LARSČ 2WD klasėje nugalėjo Emilis Kucka su Dariumi Leskausku, „Open“ – Mareks Švarcs ir Armands Lūkins, SG-2 – Evaldas Gezevičius ir Šarūnas Gumauskas, SG-3 – Paulius Kiudys ir Karolis Petreikis, SG-4 – Justinas Auryla ir Donatas Dirginčius, svečių – Rokas Steponavičius ir Karolis Gedgaudas.

LMRČ OC klasėje laimėjo Benas Strumskis ir Arnoldas Bujokas, „Retro“ – Šarūnas Glikas ir
Tadas Bakys, SGC-1 – Vilmantas Karalius ir Austėja Karaliūtė, SGC-2 – Deividas Palubinskas ir Augustas Gudas, SGC-3 – Martynas Tereikis ir Saulius Ruzgas, SGC-4 – Benas Šimkus ir Vaidas Paulikas, V – Antanas Akučka ir Akvilė Akučkaitė-Paulauskė.

Aurimų pasirodymas užsienio šonaslydžio trasose

Didžiosios Britanijos ir JAV trasose varžėsi ir Lietuvą atstovaujantys šonaslydininkai. Trečiame britų drifto čempionato etape Aurimas Vaškelis savo pasirodymą baigė Top 8 etape. Tuo metu Vašingtono valstijoje (JAV) vyko šeštasis „Formula Drift“ etapas, kuris nebuvo sėkmingas Aurimui Bakčiui. Kaunietis jau Top 32 etape susitiko su čempionato lyderiu Matt Field ir turėjo pripažinti amerikiečio pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją