Šiame sezone „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ iš viso startuos trejose Senojo žemyno taurės bajų etapuose: Italijoje, Vengrijoje ir kaimyninėje Lenkijoje. Tiesa, komandos sezono planuose buvo Ispanijos bei Graikijos etapai, tačiau viską pakoregavo logistikos krizė – užtruko reikiamų detalių bolidui gavimas.

„Pagrindinis vasaros sezono tikslas yra ne tik kovoti dėl aukščiausių pozicijų tiek Europos taurėje, tiek kiekviename etape, bet ir susikalibruoti su naujuoju šturmanu. Iki Dakaro turime surinkti maksimalų bendrų kilometrų kiekį, kad ekipažas būtų pasiruošęs“, – prieš startą Italijoje sako B. Vanagas.

„Italian Baja“ komandai nebus naujiena – jose B. Vanagas startuos jau ketvirtąjį kartą. Praėjusį rudenį „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ ekipažas paskutiniuose greičio ruožuose įveikė buvusį WRC pilotą Xavierą Ponsą ir lipo ant trečiojo podiumo laiptelio. Tokį pat rezultatą komanda pasiekė ir Lenkijoje vykusiame „Baja Poland“ etape.

Į Italiją šį kartą leisis ir Edvino Juškausko ekipažas. Dėl aktyvaus ralio sezono, Italijos etape, negalės dalyvauti komandos šturmanas Aisvydas Paliukėnas, tačiau jį pakeis naujoje rolėje save išbandantis Dakaro ralio vienišių klasės nugalėtojas Arūnas Gelažninkas.

Be dviejų lietuviškų „Toyota Hilux“ ekipažų, „Italian Baja“ su motobagiu taip pat startuos Egidijaus Valeišos ir Mindaugos Varžos ekipažas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją