Šios komandos vėliavą veža net trys motobagiai: 114 numeriu pažymėtame motobagyje startuoja Tomas Zeleckas ir Aidas Bubinas, 158 numeriu startavo Julius Adomavičius bei Rokas Vaišneideris, o 169 numeriu – Airidas Balčiūnas ir Andrius Liškus.

Sekmadienį dalyviams teko pervažiuoti ralio atidarymo arką bei įveikti septynių kilometrų ilgio prologą, kuris driekėsi šalia Zaganės esančiame kariniame poligone. 18 vietą prologe užėmusio ekipažo vairuotojas T. Zaleckas sakė, kad skubėti čia nebuvo prasmės: „Važiavome atsargiai, buvo svarbu išsaugoti techniką. Kelias tikrai labai nelygus ir matėme ne vieną sulūžusį varžovą. Prieš startą išsikėlėme tikslą finišuoti dvidešimtuke – tai ir pavyko. Rezultatu esame patenkinti, o visas ralis dar priešakyje.“

Geriausią rezultatą tarp komandos narių parodžiusio ekipažo šturmanas, du kartus Lietuvos Baja čempionas A. Bubinas sakė, kad navigacija jam nebuvo labai sudėtinga, tačiau buvo vietų, kuriose buvo nesunku suklysti: „Navigacija sunkumų prologe nesukėlė, tačiau labai pasijautė, kad ilgus metus kelio knygas šiame ralyje sudarinėjęs žmogus išėjo tėvystės atostogų. Prieš startą buvo atlikti keli pakeitimai kelio knygoje ir tai įnešė sumaišties. Įsivaizduoju, kad važiuojant pirmus kartus ši situacija galėjo suklaidinti ir, panašu, tikrai buvo nuklydusių.“

Abu ekipažo nariai sakė džiaugiasi, kad pavyko įgyvendinti savo pirmos dienos tikslą – prologe parodytas rezultatas numato starto vietą pirmadienio greičio ruože, tad, pasak sportininkų, buvimas tarp dvidešimtuko yra puiki vieta, mat didžioji dalis sportininkų šiose varžybose labai pajėgūs ir greičiausiai neteks vytis ir lenkti daug varžovų.

Motociklininkas Nerimantas Jucius, važiuojantis „Specialist Racing Team“, kurioje anksčiau važiavo ir A. Bubinas, prologą baigė dvyliktas tarp visų motociklų ir trečias tarp lietuvių.

J. Adomavičiaus bei R. Vaišneiderio ekipažas finišavo 19 vietoje, bet po finišo turėjo važiuoti tiesiai pas komandos mechanikus. Nors ir trumpas, prologas buvo itin negailestingas technikai ir dar nefinišavus bagyje pasigirdo pašaliniai garsai iš priekinio reduktoriaus. Finišą ekipažui pavyko pasiekti savu tempu, tačiau J. Adomavičius sakė, kad mechanikai keis šią dalį atsargine, kad būtų galima ramiai startuoti.

A. Balčiūno ir A. Liškaus ekipažas užėmė 39 vietą iš 68 motobagių, tad rytoj startuos vėliausiai. Tiesa, visi komandos sportininkai sutaria, kad prologas tikrai nėra ta vieta, kai reikėtų rodyti visą savo turimą greitį, o ypatingai esant tokiai sudėtingai kelio dangai.

Priešakyje komandos laukia dar penkios lenktynių dienos, per kurias teks varžytis su itin pajėgiais varžovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją