Apie tai sportininkas parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ačiū visiems už palaikymą.

Mes sprendimą priėmėm.

2023 Dakare sieksime startuoti su Ukrainos automobilių federacijos licencija“, – rašė V. Žala, sulaukęs daug automobilių sporto entuziastų palaikymo.

Ginčas tarp lenktynininko ir LASF kilo dėl išsiskyrusio požiūrio į karą Ukrainoje.

Už savo kritiką LASF vadovybei lenktynininkas buvo nubaustas 2000 eurų bauda ir net dviem mėnesiams suspenduota lenktynininko licencija.

Šią žinia „Facebook“ pasidalijo pats lenktynininkas pasidalijo žinia, pranešęs, kad toks sprendimas neleistų jam dalyvauti Europos ralio čempionato etape Latvijoje.

V. Žala žadėjo sprendimą būtinai apskųsti apeliaciniam teismui.

„Delfi“ primena, kad visa ši istorija prasidėjo dar kovo pradžioje, kai karo Ukrainoje akivaizdoje lenktynininkas Gediminas Maškauskas savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo komentaru apie karo veiksmus.

„Chersone tokius su Molotovo kokteiliais per 5 minutes į faršą pavertė, net rankos pakelti nespėjo. Žmonės, neturintys žalio supratimo apie karą, bando žaisti didvyrius, o jūs dar jiems padedat. Visa Europa juos paliko likimo valioj, nes mato, kad dainelė sudainuota, o jūs su penkiais surūdijusiais džipais ir buteliais galvojat šiais laikais karą išlošti. Beprasmiškos žmonių mirtys. Ar irgi džiaugsmingai prisidedat prie Ukrainos nacikų, daryti viską, kad būtų kuo daugiau aukų tarp civilių gyventojų....“ – po įrašu apie pagalbą Ukrainos žmonėms rašė jis.

Iškart po įrašo A. Daunoravičius kreipėsi į federacijos Etikos ir drausmės komisiją, kad ši nuspręstu, ar tokie komentarai neteršia bendruomenės vardo. Komisiją tame nieko blogo nepamatė, o toks sprendimas federacijos sukėlė aštrų atsaką. Pirmiausiai iš federacijos Tarybos savo noru išėjo V. Žala, V. Milius ir M. Babenskas.

Kartu V. Žala savo „Facebook“ pasidalijo įrašu apie tai, kad žuvis pūva nuo galvos ir taip išreiškė nepasitikėjimą LASF prezidentu Egidijumi Janavičiumi. Šis po tokio viešo pareiškimo paskelbė, kad atsistatydina, tačiau galutinį sprendimą turės priimti federacijos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)