Lenkijoje nuo pat kvalifikacijos V. Žala pretendavo į greičiausių Europos ralio meistrų dešimtuką, tačiau šeštadienį planus sujaukė pakartotinai įveikiant tą pačią trasą kliudytas akmuo provėžose.

„Škoda Fabia Rally2 Evo“ bolidas neteko rato, o ekipažas nebegalėjo tęsti greičio ruožo. Bendroje įskaitoje „Teltonika Racing“ komanda į dešimtuką jau nepretendavo, tačiau dėl to užsidegimo kitai dienai nepritrūko.

Tempas tik didėja

V. Žala pažymėjo, kad nors sekmadienį komanda negalėjo leisti sau dar vieno incidento, tuo pat metu visgi norėjosi šiek tiek spustelėti akceleratorių ir pasimėgauti lenktynėmis. 11-ąjį greičio ruožą nuo pradžios iki galo įveikė skriedamas įspūdingu tempu ir be jokių klaidų. Padėjo ir neseniai prie ekipažo prisijungusios šturmanės Ilkos Minor ilgametė patirtis.

„Labai smagu, kad bent viename greičio ruože visos kortos sukrito teisingai. Tempas buvo malonus, prie to prisidėjo ir itin profesionali bei puikiai savo darbą atliekanti šturmanė. Tam, kad pradėtume gerai vienas kitą suprasti, užteko pusės ralio“, – kalbėjo lenktynininkas.

Sugrįžimas į klasikinį ralį V. Žalai nebuvo lengvas, tačiau jis liko patenkintas pirmojo šio sezono starto rezultatu. Anot lenktynininko, greičio ruožai visuomet eina bendrojo naudojimo keliais, todėl siurprizų pasitaiko gana dažnai.

„Svarbiausia viso etapo metu išlaikyti gerą vidutinį greitį. Ilgalaikėje perspektyvoje neketiname pereiti į Europos ralio čempionatą – labiau susitelkiame į Dakarą ir kitus ralio reidų etapus, tačiau treniruočių kilometrų labai naudingi. Ypatingai, kuomet konkurencija yra tokia aštri“, – savo pasirodymą „Rally Poland“ apibendrino lenktynininkas.

Bolidą sutvarkė greitai

„Škoda Fabia Rally2 Evo“ pakabą mechanikai sutvarkė dar šeštadienį, o likę apgadinimai – tik kosmetiniai. V. Žala liko patenkintas tiek naujos kartos ralio bolidu, tiek ir nuomotą automobilį šiuo metu aptarnaujančių meistrų darbu.

„Teltonika Racing“ komanda po šeštadienio incidento į lyderių dešimtuką jau nepretendavo, tačiau laimėtas greičio ruožas pastebimai pakėlė visų nuotaiką. V. Žala jau ruošiasi būsimam startui kitame Europos ralio čempionate, liepos 1–3 dienomis vyksiančiam „Rally Liepaja“ etapui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją