Šeštadienį įvykusi kvalifikacija uždavė stiprų toną startavusiam „Drift Masters" čempionatui. Renginio atmosferą kaitino ne tik rekordinis žiūrovų skaičius, saulė ar iš po ratų besiveržiantys dūmų debesys, bet ir vienas už kitą stipresni dalyvių pasirodymai. Tai tik patvirtino anksčiau minėtas organizatorių ir kitų dalyvių hipotezes, kad šiemet konkurencija bus milžiniška.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmojo etapo kvalifikacijoje dominavo airiai. Vienas iš praėjusių metų lyderių Conor Shanahan surinko 95 balus ir užsitikrino 3 vietą kvalifikacijos lentelėje. Tačiau tai, toli gražu nebuvo riba. James Deane, anot komentatorių, antruoju bandymu pademonstravo beveik tobulą važiavimą ir surinko 98 taškus iš teisėjų. Vis tik, ir tai dar nebuvo olimpo viršūnė. Kvalifikacijos lyderiu tapo ir J. Deane rezultatą pagerino Jack Shanahan, kuriam teisėjai beveik neturėjo priekaištų ir skyrė 99 balus.

Nepaisant airiško kvalifikacijos trejetuko, lietuvių sportininkai pasirodė ne mažiau įspūdingai ir sėkmingai įveikė kvalifikacijos barjerą. Benediktas Čirba dar pirmuoju bandymu surinko 90 taškų ir kvalifikacijoje užėmė 9 vietą, o Andrius Vasiliauskas, surinkęs 85 balus, užėmė 15 poziciją.

Benediktas Čirba: lengvų kovų čia nebūna

Sekmadienį stipriausi „Drift Masters" pirmojo etapo dalyviai pasitiko TOP32 porinėse kovose, kuriose netrūko netikėtumų. Jų neišvengė ir lietuviai. TOP32 formate B. Čirba susitiko su Vengrijos atstovu Kevin Piskolty. Vengrui nepavyko išvengti kontakto su B. Čirba pirmame posūkyje. Teisėjų sprendimu dėl to buvo kaltas lietuvis, tad konkurentas dvikovoje įgavo stiprią persvarą. Vėliau apsikeitus pozicijomis B. Čirbai pavyko sėkmingai sekti savo oponentą, tačiau to nebepakako palenkti teisėjams į savo pusę, tad pergalė atiteko K. Piskolty.

Vėliau po varžybų B. Čirba sakė: „Lengvų kovų čia nebūna. Pirmas etapas mums nebuvo labai sėkmingas, bet čia yra sportas – visko nutinka. Mokomės iš klaidų ir kaupiamės antram etapui Austrijoje".

Toliau Lietuvą atstovavo Andrius Vasiliauskas, kuriam sekėsi šiek tiek geriau. TOP32 formate įveikęs Terence Furey, jis pateko į TOP16, kur susirungė su J. Deane. Airis pirmojo važiavimo metu įgavo didesnį pranašumą prieš A. Vasiliauską ir nors atrojo važiavimo metu, abu varžovai buvo apylygiai, teisėjų sprendimu pergalė atiteko J. Deane.

Bene didžiausia etapo staigmena tapo stulbinantis esto Oliver Randalu pasirodymas, kuriam pavyko pasiekti finalines kovas ir užimti antrą vietą etape. Estas varžybose nusileido tik praėjusių metų čempionui ir šio etapo nugalėtojui Piotr Wiecek. Trečią vietą ant podiumo užėmė J. Deane, po to, kai J. Shanahan pirmosios dvikovos metu išlėkė už trasos ribų ir toliau nebegalėjo tęsti varžybų.

Antrasis „Drift Masters" etapas vyks birželio 18-19 dienomis, Austrijoje, kur praėjusiais metais ant podiumo antrą vietą užėmė lietuvis B. Čirba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją