Pandemija buvo gerokai pristabdžiusi Lietuvos žiedinių lenktynių pirmenybes. Praėjusiais metais Lietuvos sportininkus lenktyniauti buvo priėmęs latvių „X Sports" klubas, organizuojantis Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatą. Lenktynes namuose mūsų šalies sportininkams jis buvo surengęs tik vieną kartą, visos kitos varžybos vyko Rygoje, Latvijoje ir Parnu, Estijoje. Šiemet su nauja jėga ir naujomis idėjomis grįžta „Ring Challenge" varžybų serija, kuri pirmąjį etapą Kačerginės Nemuno žiede surengs jau gegužės 28 dieną.

„Nenorime paleisti Lietuvos automobilių sporto, norime gražinti dalyviams namų trasą ir organizatorių, kuris atsižvelgia į jų poreikius. Dėliosime štrichus, kaip čempionatą padaryti kuo patrauklesniu ir gražinti įnirtingas kovas į trasą. Taip pat skirsime didesnį dėmesį žiūrovams. Pirmąjį etapą pradedame visiškai nuo nulio, o vasarą, liepos 9-ąją norime sukurti didelį vakarėlį", - sakė pastaruosius kelis metus visų Lietuvos žiediniu lenktynininkų mama praminta Ugnė Rukšėnaitė.

Į žiedinių lenktynių organizatoriaus poziciją atėjo ir žinomas „Driftingo" bei kitų varžybų organizatorius Gintautas Šutavičius. Kartu su Ugne perėmęs „Ring Challenge" varžybų vardą jis nori įnešti į varžybas daugiau energijos ir pramogų, sukurti festivalį.

„Žiedinės lenktynės buvo mano vaikystės svajonė, bet prieš gerą dešimtmetį likimas viską sudėliojo taip, kad tapau komentatoriumi. Praėjusiais metais susitikom su Ugne tiesiog pakalbėti apie automobilių sportą, bet nutiko taip, kad vakaro pabaigoje jau turėjome planą perpirkti „Ring Challenge" ir naujas idėjas, kaip jį atgaivinti," – pasakojo G. Šutavičius.

Pirmąjį etapą, kuris vyks gegužės 28 dieną kolektyvas organizuoja nuo nulio. Jo formatas primins senuosius „Ring Challenge": čia vyks ne tik Lietuos žiedinių lenktynių meistrų kovos trasoje, tačiau ir „Time Attack" varžybos, kur savo sugebėjimus prie vairo trasoje galės įrodyti tiek profesionalai, tiek ir pradedantieji su standartiniais automobiliais. O vakare renginį vainikuos traukos, vadinamosios „drago" lenktynės.

„Šiemet turėsime du etapus. Pirmajame testuosimės patys, o antrajame jau atversime visas kortas. Liepos 9-ąją norime pateikti tiesioginę transliaciją internetu žiūrovams namuose ir su dideliu LED ekranu padaryti patogesnį varžybų stebėjimą žiūrovui trasoje. Taip pat ruošiame kelias staigmenas, pradžiuginsiančias kiekvieną automobilių sporto mėgėją. Norime organizuoti kokybiškus renginius tiek dalyviams, tiek žiūrovams ir investuoti į „Nemuno žiedo" atstatymą," – idėjomis dalinosi Gintautas Šutavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją