Veiksmas. Tradiciškai sezono atidarymo šventė arba „Drift Matsuri“ prasidės 11h ir truks visas dvylika valandų – tai reiškia, jog veiksmas vyks tiek dieną, tiek naktį. Šviesų šou ir 130+ dalyvių užtikrins labai ryškų vaizdą trasoje, o žiūrovams reiktų nepamiršti, jog vakarai vėjuotoje aplinkoje vis dar gali būti vėsūs, tad pasičiupti papildomą paltą būtų gudru.

Geografija. Nuo šių metų renginio vieta ir renginio sukuriamas miestelis persivadina į Driftiškes. Tiek „Google Maps“, tiek kitos platformos Jus nesunkiai atves į renginį, tuo tarpu organizatoriai kviečia nepatingėti nusifotografuoti prie naujų ženklų ir visą informaciją kelti tiek į socialinius tinklus, tiek ir į „Google Maps“. Tokių, būtent su drifto sportu susijusių vietų pasaulyje yra vienetai, tad reiks šiek tiek laiko, kol Driftiškės įsitvirtins, bet ateityje tai leis dar geriau sekti šio reiškinio progresą. Renginio metu taip pat planuojama išrinkti Driftiškių merą – žmogų, kuris bus atsakingas už gerą nuotaiką, tobulą orą ir įspūdingą driftą.

Laivas. Nors „Betsafe Drift Matsuri“ yra geros nuotaikos užtaisas, matyt sunku bus pamiršti apie tai, kas vyksta pasaulyje. Norėdami simboliškai prisidėti prie agresoriaus erzinimo, renginio organizatoriai paruošė staigmeną – 2.5x2m. dydžio rusiško laivo maketą, kurį drifteriai be gailesčio suniokos! Slava Ukraine!

Dalyviai. Jų bus labai daug ir būtų dar daugiau, bet tiesiog nebeliko parkingo vietos. Tas keletas į kuriuos privalu atkreipti dėmesį, tai:
Grzegorz Hypki – lenkas, Europos drifto vicečempionas, kuris į šį renginį atskrenda kaip kviestinis svečias. Lietuvos drifto organizatoriams siekiant užmegzti šiltesnius ryšius su lenkais, svečių atsiskraidinimas į sezono atidarymo šventę skamba kaip geras būdas tai pasiekti. Specialiai Hypki ruošiamas BMW 325 Compact automobilis – jį kolektyvas praminė #MatsuriFighter.

William Hanna. Airis, British Drift Championship PRO lygos dalyvis ir prizininkas atskrenda į Lietuvą, kur pasiskolinęs bolidą, išbandys lietuvišką „Matsuri“. William gyvena vos pusvalandžio atstumu nuo kultinės „DriftLand“ trasos, yra dažnas treniruočių ir saloje vykstančių „Matsuri“ dalyvis, tad gaus puikų šansą palygint kur veiksmas vyksta rimčiau. Kas aišku jau dabar – Airijoje nebūna 130 dalyvių.

Lietuvos čempionai: Andrius Čibirka, Andrius Vasiliauskas, Benediktas Čirba – visi šie pilotai planuoja sudalyvauti „Betsafe Drift Matsuri“ ir pagelbėti Grzegorz susiprasti Lietuvos drifto lygyje. Jeigu ieškosit su kuo važiuot Drift Taxi – neprašausit.

PRO lygos pilotai. Kartu su svečiais ir čempionais, trasoje išvysime ir Aurimą Vaškelį, Gediminą Ivanauską, Liną Klevinską, Deimantę Radzevičiūtę, Sandrą Janušauskaitę, Paulių Laurinkų, Simoną Vilčinską, „Krebždesio“ kolektyvą ir kitus tikrai patyrusius pilotus. Toks kiekis aukšto lygio sportininkų „Betsafe Drift Matsuri“ metu sutinkamas pirmą kartą ir nemaža dalimi gali būti siejamas su svečių iš užsienio sąrašu – visi nori pabandyti pavažiuoti su Europos čempionato prizininkais, ypač kai tai vyksta mažoje ir daug arklio galių nereikalaujančioje trasoje. Nusiteikite vaizdams ir jeigu prie Čirbos ar Vasiliausko bus didelė „Drift Taxi“ eilė, pasivažinėjimas su bet kuriuo iš šių pilotų Jūsų tikrai nenuvils.

Technikos įvairovė. Jeigu Jus žavi ne tik geri važiavimai, bet ir pasiutę inžineriniai sprendimai – tikrai bus į ką pasižvalgyti. Šiame renginyje išvysite nuo visiškai elementarių, kone standartinių bolidų iki tūkstantį arklio galių išvystančių bombų. Andrius Vasiliauskas planuoja pasirodyti su visiškai naujai surinktu BMW E92: M serijos turbininis variklis, naujo tipo automatinė pavarų dėžė, iš kevlaro pagamintos automobilio išorės apdailos. Tai pilnavertis, aukščiausius kokybės standartus atitinkantis drifto monstras. Sandra Janušauskaitė trasoje pasirodys su aštuonių cilindrų turbininiu bolidu, kuris galines padangas dūmais paverčia per dešimtį sekundžių, o tuo tarpu pernai metų čempionas Benediktas Čirba renkasi visiškai elementarų treniruočių bolidą su vos 200 arklių – visi lekia su kuo nori, nes trasa tokia, kurioje tinka betkas.

Dešimtys žvaigždžių, kosminis autoparkas, daužomi laivai, šviesų šou ir dvylika valandų drifto – taip jau šį šeštadienį atrodys „Betsafe Drift Matsuri“. Platesnę renginio informaciją galima rasti www.drifting.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją