„Driftiškių atsiradimas yra labai natūralus procesas, – pasakoja idėjos iniciatorius Linas Ramoška. – Jau kelintus metus mes susiduriame su problema, jog Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas yra sunkiai nupasakojama vieta. Jis tarsi šalia Kuršėnų miestelio, bet norint jį pasiekti, reikia važiuoti tolyn nuo Kuršėnų, o jeigu pasitikėti Google Maps, tai kartais atsirandi kitoje geležinkelio pusėje. Problemai reikėjo sprendimo, tad mes nusprendėme įkurti laikiną miestą ir pavadinti jį Driftiškėmis.“

Į reikalą pažiūrėta rimtai, tad užsakyti visus standartus atitinkantys kelio ženklus ir tais savaitgaliais, kai autodrome vyks šonaslydžio renginiai, šią vietą sutarta vadinti būtent taip. Tie, kas yra buvę „Betsafe Drift Matsuri“ ar kituose šonaslydžio renginiuose neleis sumeluoti, jog tradiciškai gana ramus autodromas virsta tikru miestu, su savo kamščiais, šimtais gyventojų, kurie įsikuria jeigu veiksmas trunka ilgiau nei vieną dieną, galioja savi įstatymai, veikia vietinė kavinė ir t.t. Nutarta, jog visam šiam aparatui reikia ir mero, o demokratiškoje šalyje meras renkamas demokratiškai, tad balandžio 23–ąją, kartu su „Betsafe Drift Matsuri“, bus paskelbtas ir šių rinkimų nugalėtojas.

Savo kandidatūras teikti sukuriant neilgą agitacinį filmuką, kuriame kandidatas prisistato, bei motyvuoja, kodėl jis galėtų būti geriausias Driftiškių meras. Numatyta metų kadencija, tad simboliniai miesto raktai bus perduodami kasmet, sezono atidarymo „Matsuri“ metu. Merui numatytos pareigos, bei privilegijos, tad proceso organizatoriai tikisi tik rimtai nusiteikusių piliečių kandidatūrų. Video prisistatymą bet kokia patogia forma reikia perduoti „Red Helmet“ Facebook arba Instagram paskyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją