Lenkas trečiadienį nutarė spausti ir pabandė atlikti tokį patį manevrą, kokį su juo atliko lietuvis Dakaro ralyje, kai paskutiniajame greičio ruože sugebėjo atsilošti penkias minutes ir pakilti į trečią vietą.
Šįkart lenkas atsidūrė Roko pozicijoje. Trečiadienį ryte šiuos du sportininkus, kovojančius dėl antros vietos lenktynėse, skyrė dar keturios minutės.

Rokas lenktynes pradėjo ryžtingai, tačiau pamažu ėmė mažinti tempą, o lenkas tuo pat metu atvirkščiai – tempą didino. Rezultatas - R. Baciuška nusileido Lenkijos sportininkui 4 minutes ir 8 sekundes. Dabar kova dėl antros vietos pasiekė kulminaciją. Ketvirtadienį sportininkų laukia paskutinysis 209 km greičio ruožas, kuris ir nulems kas stos ant antro pakylos laiptelio.

Lenktynės vyksta tvyrant didžiuliam karščiui, kuris viršija net 40 laipsnių, šiandien dar ir vėjas nurimo, tad lenktyniauti tokiomis sąlygomis yra tikras iššūkis. Visi dalyviai sako, kad tai gerokai sunkesnės lenktynės negu šių metų Dakaras ir neaišku, kaip jiems tektų atlaikyti dviejų savaičių lenktynes. Laimei, Abu Dabio lenktynės trunka tik penkias dienas.

„Nežinau kas buvo šiandien. Lyg ir viskas gerai, tačiau kažkaip nesivažiavo – jaučiuosi pavargęs. Gal karštis, gal psichologinis nuovargis, nes važiavom tomis pačiomis kopomis kaip ir antrą dieną, kai man buvo bloga. Lyg ir viskas gerai, tačiau rezultatas ne tas kurio tikėjausi,“ – po finišo pasakojo Rokas Baciuška.

Pirmoje vietoje žengia vyresnysis Michalo Goczalo brolis Marek. Tad natūralu, kad šeima deda visas pastangas, kad galėtų užimti dvi aukščiausias podiumo pozicijas. Tik tas lietuvis vis maišosi – Dakaro ralyje Rokas išstūmė abu brolius nuo podiumo, o Abu Dabyje įsikirto į jų tarpą.

Automobilių įskaitoje trečiadienį ir vėl greičiausias buvo Nasser Al Attiyah su „Toyota“. Jis trimis minutėmis aplenkė Sebastien Loeb („Prodrive Hunter“).

Bendroje įskaitoje tuo tarpu pirmoje vietoje užtikrintai žengia Stephane Peterhansel („Audi“). Jis šiandien buvo ketvirtas, bet bendroje įskaitoje likus vos vienam greičio ruožui artimiausią persekiotoją lenkia daugiau kaip pusvalandžiu.

Rytoj lenktynės finišuos po paskutinio 209 km ilgio greičio ruožo. Primename, kad tai yra antrasis Pasaulio čempionato etapas. Pirmasis – Dakaro ralis - vyko sausio pradžioje Saudo Arabijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją