Po pergalės antrame Omano čempionato etape B. Čirba buvo įsiveržęs į priekį, todėl trečiasis etapas buvo itin svarbus, norint neprarasti užimamų pozicijų bendroje lentelėje.

Vis tik, ketvirtadienį vykusias finalinio etapo treniruotes sportininkas pasitiko su ne itin maloniomis staigmenomis – automobilio generatorius rodė blogus ženklus, o ir iš Lietuvos atsivežtas atsarginis generatorius kėlė problemų.

Tad, kol komanda ieškojo sprendimų gedimui pašalinti, dalį treniruočių teko praleisti. Vis tik, generatorių pavyko prikelti naujam gyvenimui ir suspėti į paskutines kvalifikacijos treniruotes. Bandomųjų važiavimų B. Čirba teturėjo vos keletą, tačiau vakarėjant sėkmingai pasirodė kvalifikacijoje ir surinkęs 82 taškus užėmė 12-ą vietą bendroje lentelėje.

Deja, techninės problemos B. Čirbos neapleido ir porinių važiavimų dieną. Pirmos treniruotės metu lietuvis neišvengė smūgio į padangas, o vėliau ir kontakto su pirmojo etapo nugalėtoju, olandu, Clint Van Oort. BMW E36 pusašis išėjo iš rikiuotės, todėl komandai skubiai teko ieškoti jam pakaitalo. Nestandartinį pusašį rasti Omane nebuvo lengva užduotis, tačiau ir šį kartą komandai pavyko išspręsti šį rebusą. B. Čirbos automobilis buvo parengtas tolimesnei kovai dėl aukščiausių pozicijų.

Sunki TOP32 kova ir vicečempiono taurė

Prieš porinių važiavimų kovas B. Čirba juokavo, kad dėl techninių problemų pritrūko treniruočių. Lietuvis dar nežinojo, kad už treniruotes atsigriebs su kaupu TOP32 kovoje su Salim Abd Al-Aziz. B. Čirbos oponentas nebuvo linkęs nusileisti pirmaujančiam lietuviui ir demonstravo itin agresyvų stilių, o teisėjai dėl to nebuvo užtikrinti savo sprendimu, todėl skyrė pakartojimą. Tiesa, antrojo susirėmimo taip pat nepakako išsiaiškinti laimėtoją, tad B. Čirbos ir Salim Abd Al-Aziz laukė dar viena kova. Šįsyk trečias kartas nemelavo – lietuvis šventė pergalę ir žengė į sekantį etapą.

TOP16 kova buvo trumpesnė, tačiau nemažiau įnirtinga. Nepaisant varžovo Ahmed Al Amri atkaklumo, šį kartą teisėjai sprendimą priėmė greitai ir toliau varžytis išsiuntė B. Čirbą, kurio aštuntfinalyje laukė Jordanijos atstovas Ahmad Daham. Būtent jis pastarąjį kartą turėjo pripažinti lietuvio pranašumą, kovojant dėl pirmosios vietos. A. Daham šį kartą nepaliko abejonių, kad kovos iki galo, na, o B. Čirbos klaidos iniciacijoje dar labiau padidino konkurento persvarą. Laimėjo A. Daham.

Baigus pasirodymą etape B. Čirbai beliko stebėti varžybas ir laukti viso čempionato baigties, kuri dabar priklausė nuo anglo S. Biagioni-Baggsy. Būtent jis turnyrinėje lentelėje buvo potencialiausiu konkurentu Lietuvos atstovui ir galiausiai įrodė, galintis perimti fortūną į savo rankas. S. Biagioni-Baggsy sėkmingai pasiekė finalą ir ten laimėjo kovą prieš A. Daham. Laimėjimas trečiame etape anglui leido tapti ir viso, 2022-ųjų metų, čempionato nugalėtoju, o vicečempiono vardas atiteko B. Čirbai. Trečias bendroje lentelėje liko A. Daham.

Nors B. Čirba ir neslėpė šiek tiek liūdintis dėl klaidų TOP8 kovoje, džiaugėsi bendru rezultatu, kuris pranoko visus anksčiau išsikeltus lūkesčius bei dėkojo savo komandai, fanams, partneriams ir šeimai už palaikymą, kurio sulaukė viso čempionato metu. Sportininkas su komanda Vilniaus oro uostą pasieks jau sekmadienį vakare.

B. Čirbos laimėjimas 2022-ųjų Omano šonaslydžio pirmenybėse dabar yra ir aukščiausias lietuvių Omane parodytas rezultatas. Iki šiol jis priklausė Andriui Vasiliauskui, kuris 2019-ais metais užėmė 3 vietą bendroje sezono įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją