Ketvirtadienį prasidėsiantis antrasis Omano „drifto“ čempionato etapas iš užsienio atvykusius dalyvius žada užlaikyti kiek ilgiau, nes prabėgus savaitei, vasario 17-18 dienomis, Maskato „drifto“ arenoje įvyks ir trečiasis – finalinis čempionato etapas. Pagaliau, po daugiau nei 2 metų pertraukos, paaiškės, kas perims čempionato nugalėtojo titulą iš tris kartus čia nugalėjusio James Deane.

Airis nuo pat čempionato pradžios užsitikrino šią poziciją ir nė karto jos neapleido. Vis tik šiemet pretendentų gretose J. Deane neišvysime, tačiau dėl aukščiausių pozicijų čia varžysis du Lietuvos atstovai – B. Čirba ir A. Vasiliauskas.

Mūsiškiai jau spėjo apšilti padangas Omane. Prabėgęs pirmasis čempionato etapas sėkmingesnis buvo B. Čirbai. Lietuvį etape pranoko tik pirmą vietą iškovojęs olandas Clint van Oort. Tąkart B. Čirba stebėjosi tokiu debiutu, nes pasak šio, varžytis su nuomotu automobiliu ir dar mažai pažįstamais sportininkais lengva tikrai nebuvo.

Tuo metu A. Vasiliauską lydėjo problemos su automobilio varikliu, dėl kurių šis, net ir sėkmingai įveikęs kvalifikaciją, nusprendė pasirodymo etape toliau nebetęsti. Visgi, panašu, kad sportininkui pavyko susidoroti su tada kilusiais techniniais trikdžiai ir šį kartą trasoje turėtume išvysti abu, Lietuvos trispalvėmis papuoštus, šonaslydininkų bolidus.

Jau rytoj dalyvių laukia kvalifikacija, po kurios paaiškės, ką išvysime penktadienį – TOP32 formato kovose. Dėl patekimo į TOP32 rungsis net 61 dalyvis iš 17 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją