Šie metai lenktynininkui buvo išskirtiniai. Pasibaigus Dakarui kovo mėnesį jam buvo atlikta riešo ir peties operacija, po kurios į trasą sportininkas grįžo tik vasaros pabaigoje. Vis dėlto, du pasirodymai Pasaulio taurės etapuose buvo rezultatyvūs – varžybose Italijoje ir Lenkijoje Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro duetas, užėmęs trečiąsias vietas, lipo ant podiumo.

Estijoje greta Benedikto Vanago sėdės žinomas Estijos šturmanas Kuldar Siik. Šis sportininkas savo įskaitoje turi daugiau nei 200 startų, iš kurių net 100 Pasaulio ralio čempionato etapuose. 2010–2012 m. Siik važiavo duete su pasaulio ralio čempionu Ott Tänak.

Toyota kvietimu Benediktas Vanagas ir Kuldar Siik Estijos ralyje vykdys nulinio ekipažo misiją. Profesionalūs lenktynininkai padės organizatoriams užtikrinti renginio saugumą. Važiuodami lenktynių tempu, jie įvertins aplinką, trasos tinkamumą ir visą informaciją perduos varžybų organizatoriams. Be viso to, „Toyota Hilux“ pasirodymas praneš apie prasidedančias lenktynes, nes po 5 minučių po nulinio ekipažo starto, išvažiuos ir pirmasis lenktyninis automobilis.

Tarp 136 dalyvių porų „Saaremaa rally“ startuoja ir nemažas būrys lietuvių – Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu, Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, Justas Tamašauskas su Vaidu Šmigelsku, Eugenijus Sladkevičius ir Justas Vičiūnas, Jonas Sluckus drauge su Giedriumi Šileikiu, Vilmantas Padegimas su Toma Zamara. „Saaremaa rally“ Estijos saloje vyksta jau 54-tą kartą. Šiemet stebėti vienas didžiausių Baltijos šalių ralių galima spalio 8–9 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)