„Šie metai Lietuvos drifte yra labai įdomūs, nes nepaisant aiškių dviejų favoritų, fortūna turi savo nuomonę apie vykstanti veiksmą, – pasakoja artėjančio „Betsafe Drift Finals“ organizatorius Linas Ramoška. – Pirmas dvi PRO lygos kovas laimėjo Andrius Vasiliauskas, sukeldamas labai daug šurmulio: Benediktas Čirba Europoje trečias, o Lietuvoje tik antras? Tai byloja apie itin aukštą konkurenciją. Tada atėjo antrasis „Betsafe Drift Camp“, kur abu pilotai susidūrė su techninėmis problemomis ir į podiumą žvelgė tik iš tolo. Praeito savaitgalio Rygos etapas buvo lemiamas, nes jeigu Vasiliauskas lipa ant podiumo ir „atkemša“ Čirbą – intriga baigėsi, tačiau Fortūna nusprendė mus pradžiuginti ir dabar jau šio savaitgalio etapas darosi lemiamas. Kodėl? Nes šeštadienį Kačerginėje įvyks penktasis iš šešių etapų ir tai paskutinis pasispardymas Lietuvoje. Viso čempionato finalas suplanuotas Rygoje, tačiau jis įvyks spalio mėnesį, o su akyse augančiais pandemijos skaičiais, didelis klaustukas ar jis iš viso įvyks. Tad šį šeštadienį Kačerginėje – viskas arba nieko. Negaliu sulaukt“.

Rygos etapas pateikė ne vieną staigmena: Donatas Macpreikšas susprogdino savo variklį dar Lietuvoje, pasiskolino Aurimo Vaškelio bolidą ir jam taip pat sugedo variklis. Su panašiomis problemomis susidūrė ir Gediminas Ivanauskas: visą savaitę kovojęs su savo jėgaine, į Rygą jis patraukė tik ankstyvą šeštadienio rytą. Sportinio automobilio variklį paliko užkurtą, tikėdamasis jog taip naujai surinktas motoras prisidirbs, tačiau susidūręs su aušinimo sistemos gedimu, šviežią kūrinį „iškepė“. Atrodytų nelaimių virtinė, tačiau visi šie pilotai vėl raitojasi rankoves ir žada savaitgalį įnešti sumaišties į Čirbos ir Vasiliausko kovą dėl titulo. Savo indėlio netaupyti žada ir Valdas Vindžigelskis, kuris Rygoje užlipo ant aukščiausio pakylos laiptelio.

Siekdami, jog etapas būtų dar įdomesnis, renginio organizatoriai taip pat paruošė staigmenų.

„Matome, jog dalyviai yra pasiruošę bet kam: į areną eina kosminio sukibimo padangos, tūkstantis arklių darosi standartu, dalyviai negaili nieko, tad nusprendėme imtis panašios taktikos kaip su pirmaisiais čempionato etapais, ir kiek sutrumpinti trasos įsibėgėjimą, taip mažinant galimybę stipriai atsiplėšti tiems, kurie automobilyje turi sekvencines pavarų dėžes. Toks sprendimas galimai sumažins atstumus tarp dalyvių, o tai reiškia dar geresnius vaizdus žiūrovams. Viena aišku – „Betsafe Drift Finals“ bus įspūdinga ir nutikti gali bet kas“, – tęsia L. Ramoška.

Renginys legendinę trasą okupuos jau penktadienį. Popiet prasidės laisvosios treniruotės, kur dalyviai prisimins kaip važiuoti greičiausią sezono trasą. Šeštadienis – pagrindinė renginio diena, kai įvyks tiek PRO, tiek „Semi–PRO“ lygų varžybos.

Platesnė renginio informacija ir bilietai – www.drifting.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją