Pirmoji reakcija – nusivylimas

Pirmasis etapas lenktynių dalyviams visuomet labai svarbus, kadangi po jo iš naujo dėliojamos startinės pozicijos. Iš karto po finišo B. Vanagas neslėpė nusivylimo. Anot lenktynininko, paklydimas trasoje jų ekipažui kainavo mažiausiai pusę minutės.

„Labai nesmagu, nes pagal prologo rezultatus dėliojamos antrojo greičio ruožo startinės pozicijos. Tuo pat metu tai nėra Pasaulio pabaiga, tačiau reikia keisti taktiką ir daryti viską, kad neatsidurtume už dulkes keliančių varžovų, nes tai gali būti labai pavojinga“, – nuogąstavo sportininkas.

B. Vanagas priminė, kad greičiausių lenktynių dalyvių gretose ekipažus įprastai skiria trys minutės ir visiems važiuojant panašiu tempu įprastai tai užtikrina pakankamai gerą matomumą. Tuo metu pasivijus lėtesnį dalyvį gali tekti važiuoti paskui jį dulkėse.

„Trasos labai įvairios – vienose atkarpose aplenkti varžovus būtų įmanoma, tačiau kitur – jokių šansų. Kai kuriuose ruožuose dulkės kyla taip, kad važiuodamas paskui kitą automobilį ir norėdamas bent kažką matyti negalėsi priartėti labiau nei per kelis šimtus metrų“, – konstatavo lenktynininkas.

Organizatoriai pripažino klaidą

Tačiau greitai paaiškėjo, kad prarastą laiką lėmė ne F. Palmeiro, o „Italian Baja“ etapo organizatorių klaida. Klaidinantis žymėjimas kelio knygoje lėmė išvažiavimą iš trasos, o drauge – ir visą dėl to sugaištą laiką. Organizatoriams perskaičiavus rezultatus B. Vanagas tarp visų automobilių ekipažų pakilo į ketvirtąją vietą.

Tai užtikrina gerą startinę poziciją prieš antrąjį beveik 75 kilometrų ilgio greičio ruožą, kuriame ekipažui visgi nereikės važiuoti paskui lėtesnius varžovus.

Greičiausias lenktynių prologe buvo „Toyota Hilux“ vairuojantis Saudo Arabijos lenktynininkas Yazeedas Al Rajhi. Trumpame įžanginiame 7,55 kilometro greičio ruože jis daugiau nei 13 sekundžių aplenkė antroje vietoje likusį portugalą Tiago Reisą su „Toyota Hilux“. Pasaulio bajų taurės sezono lyderis Yasiras Seaidanas su „Mini“ liko trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)