Evaldas Dzialtuvas kartingų sporte – nuo vaikystės. Išmaišęs Europą ir 2020 m. tapęs Lietuvos kartingo čempionu kaunietis dar treniruojasi su sportiniu kartingu ir kitais būdais dalyvauja auto sporte, tačiau pasitaikius progai nusprendė išbandyti jėgas ir kėbulinių automobilių lenktynėse.

„Nusprendžiau startuoti žiedinėse lenktynėse. Mėgstu konkurenciją, tad „BMW 325 Cup“ serija pasirodė patraukli savo gausiu dalyvių skaičiumi. Šansas sudalyvauti atsirado likus vos savaitei iki lenktynių, tad išskirtinio pasiruošimo neturėjau“, – sako E. Dzialtuvas.

Evaldui reikėjo persiorientuoti iš kartingo į sportinį automobilį, trasos konfigūraciją, tačiau laiko tam buvo ne daug.

„Didžiausias skirtumas tarp kartingo ir automobilio – masė, tad vairavimo stilius turi būti kitoks. Mokantis valdyti automobilį padeda patirtis kartinguose, t. y. tikslumas, kurio per 15 metų pilotuojant kartingus esu gerai išmokęs. Fizikos dėsniai veikia taip pat tiek važiuojant kartingu, tiek automobiliu, tiesiog reikėjo gerai susipažinti su automobilio valdymo niuansais“, – sako E. Dzialtuvas.

Baltijos automobilių sporto čempionato (BATCC) Estijos mieste Parnu esančioje „Porsche Ring“ trasoje vykstanti „BMW 325 Cup“ serija Evaldui – debiutas kėbulinių automobilių lenktynėse. Pirmosios treniruotės parodė, kad pažinti automobilį ir trasą sekasi geriau nei lenktynininkas tikėjosi.

„Per treniruotes pasiekti rezultatai nudžiugino, nes antrąją treniruočių dieną pavyko užfiksuoti konkurencingus rato įveikimo laikus, lyginant su praėjusių lenktynių laikais. Tad nuotaikos komandoje pabaigus treniruočių važiavimus ir laukiant lenktynių buvo neblogos. Septinta vieta kvalifikacijoje – tai geriausias mano rato laikas. Su kiekvienu ratu vis greitėjau, tad supratau, kad praleidus daugiau laiko pažindinantis su automobiliu galėjau pasiekti dar geresnių rezultatų“, – pasakoja E. Dzialtuvas.

Lenktynėms Evaldas užsibrėžė, kaip jis sako, žemiškus tikslus – važiuoti stabiliai, be didesnių klaidų ir finišuoti be incidentų. Tai lenktynininkui iš Lietuvos ir pavyko – finišo liniją E. Dzialtuvas kirto 10 pozicijoje ir 42 lenktynininkų.

Daugkartinis Lietuvos ir Pabaltijo žiedinių lenktynių nugalėtojas Egidijus Gutaravičius sako, kad šios lenktynės – pirmas laiptelis norint lenktyniauti.

„Norint patekti į aukštesnio lygio lenktynes reikia pradėti nuo pirmo žingsnio. Lenktynės „Porsche Ring“ trasoje – puikus debiutas ir išbandymas po kartingo. Stebėjau kaip Evaldui sekasi adaptuotis, tai pavyko puikiai. Tai parodo rezultatai, vairavimo stilius ir finišas be didesnių klaidų“, - sako E. Gutaravičius.

Artimiausiuose Evaldo Dzialtuvo planuose – treniruotės automobiliu ir kitas „BMW 325 Cup“ serijos etapas.

„Reikia daugiau treniruočių, tuomet galima bus galvoti apie geresnius rezultatus. Noriu padėkoti komandos vadovui Edvardui Grabliauskui, kuris patikėjo manimi ir nuo pat pradžių labai palaikė. Ačiū „Baltic Karting Academy“, už suteiktą galimybę važiuoti bei puikiai paruoštą automobilį“, – sakė Evaldas Dzialtuvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją