Pagal varžybų taisykles pirmąsias 10 vietų įžanginiame greičio ruože užėmę lenktynininkai rinkosi starto pozicijas šeštadienio greičio ruožams. Rezultatu patenkintas B. Vanagas sakė, kad esant galimybei antrajame greičio ruože startuos būtent iš penktosios pozicijos, rašoma pranešime spaudai.

„Manau, būtų idealu startuoti iš penktosios pozicijos. Aišku, visada norisi važiuoti priekyje, tačiau čia vyrauja permainingi orai, o jei palyja visuomet būna labai daug purvo, kurį pirmieji automobiliai šiek tiek ištaško į šalis. Tuomet protingiau būna startuoti paskui lyderius, nes trasa būna ne tokia slidi“, – kalbėjo sportininkas.

Rankai dar trūksta tikslumo

Dėl įtemptos darbotvarkės B. Vanagas tik penktadienį prisijungė prie kiek anksčiau Ščecine įsikūrusios komandos. Po rytinio skrydžio iš Vilniaus iškart teko atlikti administracinės ir techninės komisijų formalumus bei išbandyti automobilį testiniame greičio ruože.

Daugiau nei pusmetį po papildomos riešo operacijos lenktyninio „Toyota Hilux“ nevairavęs lenktynininkas pripažino, kad bandomasis penktadienio važiavimas „Baja Poland“ atnešė dvejopus įspūdžius. Viena vertus, buvo gera grįžti į sąlygas, kurios yra tikroji „Black Hawk“ praminto sportinio „Toyota Gazoo Racing“ inžinierių sukonstruoto visureigio stichija. Tačiau taip pat greitai įsitikino, kad lenktynininkui būtino tikslumo dar šiek tiek trūksta. Tą patį vėliau juto ir pirmajame greičio ruože.

„Turint omenyje, kad aš po septynerių mėnesių pertraukos atsisėdau prie sportinio automobilio vairo ir prieš pirmąjį greičio ruožą padariau vos 30 kilometrų apšilimą, manau, rezultatas tikrai geras. Ranka dar nėra tokia tiksli, kokia norėčiau, kad būtų, tačiau nuolatos vyksta tam tiktas kalibravimas. Šiandien viskas buvo geriau, tačiau prieš rytdieną šiek tiek neramu“, – pripažino lenktynininkas pridurdamas, kad nepaisant to yra nusiteikęs viską atlikti iki galo.

Vietiniai lenktynininkai – nepavejami

B. Vanagas trumpame vos 7,33 kilometro įžanginiame greičio ruože dviem sekundėmis atsiliko nuo ketvirtoje vietoje finišavusio Miroslavo Zapletalo su „Ford F-150 Evo“ visureigiu. Greičiausias šeštadienį buvo vietos žiūrovų favoritas, lenkas Krzysztofas Holowczycas su „Mini“. Trečioje vietoje – taip pat puikiai namų trasos pranašumą išnaudojęs Michalas Maluszyńscy su dar vienu „Mini“.

Tarp jų pavyko įsiterpti tik „Toyota Hilux“ vairuojančiam Saudo Arabijos lenktynininkui Yazeed Al Rajhi ir kaip pastebėjo, B. Vanagas lenkų dominavimas „Baja Poland“ etape – kol kas akivaizdus.

„Su vietiniais kovoti čia galimybių praktiškai nėra – jie mintinai žino visas trasas. Todėl ir jų greitis visiškai kitoks“, – konstatavo „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos pilotas.

Šeštadienį, rugpjūčio 28-ąją, „Baja Poland“ varžybų dalyvių laukia gerokai rimtesnis išbandymas – du vienas paskui kitą įveikiami 134 kilometrų greičio ruožai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją