Šis sezonas B. Čirbai iš tiesų neeilinis. Sportininkas ne tik metus pradėjo nuo prisijungimo prie „Urta drift“ komandos bei pristatydamas naują „driftui“ skirtą automobilį, tačiau ir išsikėlė iš tiesų ambicingus tikslus. Vienas jų buvo svarbiausiose sezono varžybose – „Drift Masters“ Europos čempionate, patekti į geriausiųjų penketuką.

Šiandien sportininkas gali džiaugtis rezultatais, pranokusiais lūkesčius. Prabėgus keturiems čempionato etapams, dalyviai sulaukė galutinės lentelės, kurioje lyderių pozicijose – lietuvio pavardė. B. Čirba, užkopė ant trečiojo podiumo laiptelio, o nuo antrosios vietos jį skyrė vos 6 taškai.

Antroji pozicija atiteko airiui – Conor Shanahan, o čempionato laimėtoju tapo nepavejamas lenkas – Piotr Wiecek. Tiesa, per šešiasdešimt čempionato dalyvių paskutinei kovai turėjo susitikti rugsėjo 4-5 dienomis Tbilisio mieste, Gruzijoje, tačiau pandemijai vis labiau rodant dantis organizatoriai nusprendė nerizikuoti nei dalyvių saugumu nei sukurti papildomų nepatogumų keliaujant. Paskutinis etapas buvo atšauktas.

„Šis čempionatas yra tarsi šeima ir mes nenorime rengti varžybų ten, kur mūsų šeima, atsižvelgiant į esamas aplinkybes, negalės dalyvauti. Būdami sąžiningi su mūsų bendruomene, mes priėmėme sudėtingą sprendimą atšaukti renginį. Tačiau nepaisant to, kad šis miesto renginys negalės įvykti 2021-aisiais, jau dabar Gruzija yra dalimi mūsų numatomo 2022-ųjų metų sezono kalendoriaus. Čempionato įskaita nuo dabar yra užšaldoma ir skelbiama galutine 2021-ųjų sezono lentele“, – pranešime spaudai rašė varžybų organizatoriai.

B. Čirba vėliau komentavo, kad naujienas pasitiko dviprasmiškai. „Dar turėjome šansų iškovoti antrą poziciją, tačiau tai yra techninis sportas ir nesėkmes atveju galėjome kristi į 4-5 vietas. Niekuomet negali žinoti kas gali nutikti, todėl nereikia tampyti liūto už ūsų ir pasidžiaugti tuo ką turi“. Lenktynininkas tikrai neslėpė džiaugsmo pasiektu rezultatu – jam tai užsibrėžto tikslo pasiekimas. Tiesa, anksčiau sportininkas žiniasklaidai sakė, kad norėtų pasiekti TOP5, tačiau sau kėlėsi dar aukštesnį tikslą – užkopti į trejetuką. Būtent tai šonaslydininkui ir pavyko pasiekti. „Pasiekėme maksimumą, o tai kartu mus veda ir į dar aukštesnį lygį“, – džiaugėsi rezultatais B. Čirba.

Europos šonaslydžio čempionatas lietuviams iš tiesų buvo didelis iššūkis, kuriame nors ir pavykdavo pasiekti neblogų rezultatų etapuose, tačiau tokio šuolio sezono įskaitoje dar nebuvo tekę matyti. Atsakydamas, kas labiausiai prisidėjo prie tokio rezultato, B. Čirba pasakojo, kad didžiulis indėlis priklauso kolektyvui, kuris ne vienerius metus jį lydi į varžybas. Kartu tai ir augančios patirties, žmonių palaikymo bei stiprių partnerių rezultatas. Kaip vieną iš sėkmės faktorių sportininkas pabrėžė ir prisijungimą prie „Urta drift“ komandos, su kuria atėjo ir dar didesnė jėga. Tai sportininkas įvardijo kaip visumą elementų, jį vedančių į priekį.

Nors galutinė „Drift Masters“ įskaita jau oficiali, tačiau kol kas apdovanojimų sportininkai dar negali laikyti savo rankose, nes įprastai jie būdavo įteikiami paskutinio etapo metu. Atšaukus paskutinį etapą Gruzijoje, kol kas neaišku kaip organizatoriai pasveikins čempionato nugalėtojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)