Bene aršiausia konkurencija pasižyminčioje Lietuvos žiedinių lenktynių R3000 klasėje, kurioje prie starto linijos stoja kone dvi dešimtys lygiaverčių BMW automobilių Danas Azikejev dar metų pradžioje prieš save matė tik antrąjį kartą čempiono titulą ginantį Aurimą Mištautą. Tačiau prasidėjus sezonui paaiškėjo, kad į kovą dėl aukščiausių pozicijų įsijungė ne vien jis, bet ir Izidorius Paukštys bei Julius Kiršis.

„Pagreitėję konkurentai privertė pakeisti nuomonę. Apie pirmą vietą dabar kalbu mažiau drąsiai, tačiau užimti prizinę vietą tikrai galiu“, - atviravo praėjusiais metais vicečempiono titulą Lietuvos čempionato įskaitoje iškovojęs Danas Azikejev.

Vicečempionui vienintelis žingsnis aukštyn yra čempiono titulas. Ir sportininkas tokį tikslą sau išsikėlė toli gražu ne nubudęs iš tradicinio pogulio automobilio sėdynėje lenktynių savaitgalio metu. Iki to jis brendo bent 6 metus. Pradėjo kaip savamokslis, užpernai liko trečias, praėjusių metų čempionate – antras, o šiemet subūrė profesionalų komandą, kuri ne tik prižiūri jo automobilį, tačiau ir treniruoja greičiausią Lietuvos kirgizą.

Mokslai ir profesionalus požiūris į lenktynes kol kas Dano dar nepadarė greitesniu. Atvirkščiai – privertė jį grįžti atgal ir iš naujo kramtyti karčias mokslo šaknis.

„Čia kaip ir su slidėmis. Gali pradėti išmokti slidinėti pats, ir tą daryti visai neblogai. Bet jei nori čiuožti gerai, turi mokytis. Ir instruktorius pirmiausia tavęs paprašys pamiršti viską ką išmokai ir mokytis iš naujo čiuožti teisingai.

Lygiai taip pat šiemet atsitiko ir man. Aš jaučiuosi stiprus teoriškai, persirašiau galvoje visą informaciją bei žinias, kurias mokiausi pats į tas, kurias išmokau iš trenerių. Vis tik perrašyti vairavimo įpročius nėra taip lengva. Lenktynių metu važiuojame besinaudodami refleksais, o jie dar sename mąstyme, tad dabar tenka mokytis iš naujo“, - situaciją nupasakojo Danas.

Šiemet Danas jau tikėjosi kovoti su Aurimu Mištautu dėl čempiono titulo. Tačiau į kovą dėl pergalių įsimaišė stipriai pagreitėję Izidorius Paukštys ir Julius Kiršis. Ketveriukė vėl surems pečius jau šį savaitgalį. Galbūt į mūšį dėl pirmos pozicijos įsitrauks ir dar koks nors pagreitėjęs lenktynininkas?

Šeštadienį Kačerginės „Nemuno Žiedo“ trasoje vyks jau antrasis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Trasoje žada būti itin karšta, mat sportininkai pirmą kartą šiemet lenktyniaus iki kaulų smegenų pažįstamoje namų trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)