Tiesa, čempionato etapas čia vyks ne pilnu sąstatu: gausiausioji „BMW 325“ klasė laukia savo pasirodymo Estijoje. Šių dalyvių kalendorius – identiškas „BaTCC“ serijai ir pastarieji lenktynininkai Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos posūkius išmėgins pirmąjį rudens savaitgalį.

Kitoms čempionato klasėms kompaniją palaikys „Time Attack“ serijos dalyviai. Pastarieji šiais metais turi tris įskaitinius etapus, kurių du vyksta „Superlap Masters“ renginio metu. Taigi, tiek žiedinių lenktynių, tiek „greito rato“ dalyviai šį savaitgalį rinksis antrajam etapui.

Nemokamos treniruotės penktadienį

Šiais metais Lietuvos automobilių sporto federacija žiedinių lenktynių mėgėjams pateikė dar vieną malonią staigmeną – nemokamas treniruotes, suplanuotas taip, kad dalyviai galėtų pasitreniruoti ir išmėginti techniką prieš jiems aktualias varžybas – ar tai būtų „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės Palangoje, ar „BEC 6H” ištvermės bei „BaTCC“ sprinto lenktynės. Šį penktadienį dalyvių nuo 18.00 val. ir vėl laukia nemokamos trys valandos važiavimo iki 21.00 valandos. Tai – puiki proga susidėlioti paskutinius taškus prieš šeštadienio varžybas.

„Tokių treniruočių poreikis juntamas seniai, aptarėme tai su dalyviais ir štai – jau trečią vakarą šiais metais žiedinių lenktynių dalyvius kviečiame sukti ratus trasoje. Mes visuomet pasisakėme už saugumą, tad džiaugiamės, kad šiais metais galime pasiūlyti bent kelis nemokamų treniruočių vakarus bendraminčių kompanijoje“, – sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius.

Dvigubi apdovanojimai

Žinoma, kur lenktynės – ten ir apdovanojimai: šį kartą jie dvigubi. Šalia trofėjų už antrojo etapo pasiekimus, dalyvių laukia ir 2020 metų sezono taurės.

„Ilgai lauktieji apdovanojimai, kurių vieni laukė kantriai, kiti, turbūt, jau ir viltį buvo praradę“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė LASF Žiedo komiteto pirmininkė Inga Kačinskienė.

Nors dalyvių sąrašas ganėtinai kuklus, Lietuvos automobilių sporto federacijos atstovai nestokoja optimizmo ir tikisi, kad po sunkaus 2020 metų sezono atsities ne tik ištvermės, bet ir sprinto lenktynės. Tiesa, nors kitų klasių dalyvių sąrašai ir atrodo ganėtinai nykiai, „BMW 325“ įskaitos dalyviai vos telpa bet kurios Baltijos šalių trasos rėmuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)