„Lenktynių linija“ vadovas ir „RMC LT by Spark Energy“ varžybų organizatorius Martynas Tankevičius džiaugiasi, kad gausus dalyvių skaičius „RMC LT by Spark Energy“ ketvirtajame bei „Rotax Nordic Challenge 2021“ atrajame etapuose tik liudija faktą, kad varžybų formatas ir naudojami „Rotax“ techniniai sprendimai daro šią kartingo varžybų seriją patrauklia vis didesniam būriui dalyvių.

Šeštadienio varžybų startai prasidėjo „Rotax MicroMax“ klasės važiavimu. Adrenalinas jaunųjų sportininkų galvose taip virė, kad nepavykus trečiajam startui iš eigos, varžybų vyr. teisėjo sprendimu, nuspręsta duoti jauniesiems talentams pailsėti ir jų startas nukeltas užleidžiant vietą „Junior“ klasei, kurioje varžėsi 16 pajėgių sportininkų. Įtempti ir azarto kupini trys važiavimai, kuriuose dominavo ir pergalę išplėšė Alexander Skljelten iš Latvijos.

„Rotax MiniMax“ klasėje prie starto išsirikiavo net 19 sportininkų iš Baltijos šalių. Nors pirmąjį važiavimą laimėjo latvis Toms Strele, tačiau antrojo finalo ir superfinalo važiavimuose jis turėjo nusileisti šeštadienį pajėgesniu trasoje pasirodžiusiam Dovydui Gudelevičiui.

Žiūrovai su įtampa stebėjo „Rotax DD2“ klasės važiavimus. Tačiau visų dėmesys krypo ne į pirmose dviejose pozicijose visuose važiavimuose dominavusį latvį Patriks Noels Locmelis ar estą Regnar Veerus. Įdomiausios kovos virė dėl Trečios penktos pozicijų, kur iki pat superfinalo finišo vėliavos buvo neaišku, kam atiteks trečioji vieta.

Pirmąjį finalą laimėjo Emils Akmens, tačiau antrasis finalas jam klostėsi ne itin sėkminga ir po keleto klaidų jis finišavo tik šeštas, o trečioji vieta atiteko Tomass Birštinss. Tačiau superfinale vėl viskas klostėsi netikėta linkme. Po kontakto su varžovu iš varžybų pasitraukus Tomass Birštinsui ir diskvalifikavus artimiausią varžovą, stabiliai ketvirtoje pozicijoje abu finalus važiavusį Maksim Golubov, dėl techninių reikalavimų neatitinkančio karto, Emils Akmens su daugiau nei pusantros sekundės persvara iškovojo trečiąją vietą. Įdomi kova virė ties penketuko riba.

Penktoje vietoje važiavęs Justas Pangonis uždarė visas galimybes jį aplenkti greitesniems varžovams ir paskui save suformavo gyvatėlę net iš dešimties sportininkų, kurią didžiąją varžybų dalį ir iki pat finišo laikė už savęs. Deja, Anykščių kartodromo trasoje nėra lengva rasti spragą aplenkti varžovą, o ypač, kaip jis taip atkakliai ginasi.

„Rotax DD2 masters“ klasėje niekas neprilygo latviui Henrijs Grube, kuris užtikrinta laimėjo visus tris važiavimus. Netikėtai į antrąją vietą superfinale „šovė“ ir prizinę vietą iš Mykolo Mazino atėmė svečias iš Estijos Priit Sei. Mykolui beliko tenkintis trečiaja vieta.

„Rotax Senior“ klasėje niekas neprilygo svečiu iš Sakartvelo. Jis pirmas.

Penktasis „Rotax Max Lithuania Challenge powered by Spark Energy“ vyks rugsėjo 11 dieną.

Rezultatai:

ROTAX MICROMAX
1. Nikita Ljubimov (EST)
2. Ainis Vibriantis (LAT)
3. Majus Mazinas (LTU)

ROTAX MINIMAX
1. Dovydas Gudelevicius (LTU)
2. Toms Strele (LAT)
3. Markas Šilkūnas (LTU)

ROTAX JUNIOR
1. Alexander Skjelten (LAT)
2. Martins Janovskis (LAT)
3. Edgars Vilcans (LAT)

ROTAX SENIOR
1. Alexander Abkhazava (GE)
2. Kairo Kivi (EST)
3. Hugo Arendi (EST)

ROTAX DD2
1. Patriks Noels Locmelis (LAT)
2. Ragnar Veerus (EST)
3. Emils Akmens (LAT)

ROTAX DD2 MASTERS
1. Henrijs Grube (LAT)
2. Priit Sei (EST)
3. Mykolas Mazinas (LTU)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)