Tarsi nebūta jokio vargo ir nuotykių ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio vėl ryškiausiai švietė „Circle K milesPlus Racing Team“ komandos sportininkų Jono ir Igno Gelžinių, Ralfo Arono ir Juliaus Adomavičiaus veidai.

Iš tiesų fenomenalus pasiekimas – trečioji pergalė paeiliui ir kvalifikacijoje, ir lenktynėse, naujas trasos rekordas ir dar vienas toks pat įrašas su komandos pavadinimu ant lenktynių pagrindinio trofėjaus. Dabar tituluočiausiojo šių lenktynių sportininko J. Gelžinio sąskaitoje – 10 pergalių.
Jo brolio Igno – 5, Juliaus ir Ralfo – po 3.

Jų „Porsche GT3 Cup II“ ir vėl buvo patikimai ir kruopščiai parengta maratoninėms lenktynėms, kas nemenka dalimi lėmė sėkmę.

Absoliučios įskaitos nugalėtojai šventė pergalę ir „GT Open“ klasėje.

Rimčiausią iššūkį per keletą paskutiniųjų metų favoritams šiemet metė „Balpol by SPS automotiv performance“ komanda broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai ir Deividas Jocius su „Mercedes AMG GT3“. Likus keliems ratams šis trejetukas pirmavo, tačiau paskutinį kartą papildydamas degalų atsargas degalinėje Nerijus prarado lyderio poziciją ir, atsilikusi 30 sek., ekipa nurijo karčią piliulę.

Užėmę antrąją bendrosios įskaitos vietą jie nugalėjo GT3 klasėje.

Nugalėtojams pralaimėję 11 ratų aukštą bendrosios įskaitos trečiąją vietą ir antrąją „GT Open“ klasėje su „Porsche 911“ iškovojo „Porsche Club by LG Oled“ sportininkai Mantas Janavičius, Arūnas Tuma, Marius Bartkus ir Aurelijus Rusteika.

Tiek pat ratų – 341 – įveikė ir ketvirtosios vietos bei pirmosios TCR klasėje laimėtojai „Noker Racing Team“ atstovai Kęstutis Stasionis, Sten Piirimagi, Marius Slaboševičius ir Justas Grendelis, vairavę „Volkswagen Golf GTI TCR“.

Aukštą penktąją bendrosios įskaitos vietą ir antrąją TCR klasėje su „Audi TCR“ iškovojo Egidijus Valeiša, Mindaugas Varža ir jaunasis Justas Jonušis.

Absoliučios įskaitos šešetuką užbaigė svečiai iš užsienio, Nyderlandų „JR Motorsport“ sportininkai Ted van Vliet, Bas Schouten ir dvi pergales 2010 ir 2018 metais Palangoje jau laimėjęs Steve Vanbellingen. Svečiai vairavo BMW E92 M3 ir laimėjo pirmąją vietą SP4 klasėje.

LASF taurė už greičiausią ratą lenktynių metu įteikta nugalėtojų komandos lyderiui J. Gelžiniui. Važiuodamas 106-ąjį ratą Jonas išvystė didžiausią spartą ir nuvažiavo šį ratą per 1 min. 09,108 sek.

Džiaugėsi iškovoję pergales klasėse

„Aurum 1006 km lenktynėse“ kaip lygūs tarp lygių jaučiasi ir klasių čempionai. Jie to nusipelnė ir buvo pagerbti didžiojoje scenoje.

Be jau minėtų komandų - klasių čempionių ir prizininkių – TC3 klasės varžytuves laimėjo „Intrans Racing by Meatbusters“ komandos sportininkai, vairavę „Audi A4“.

TC4 klasės nugalėtojais pripažinti „Dock by 222“ vyrai su „Volkswagen Scirocco“, o TC5 su naujuoju „Ford Shelby Gt 350“ nugalėjo „RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ ekipa.

Dyzelinių automobilių klasėje konkurencija buvo mažiausia, o ją laimėjo „Citus Racing“ su „Volkswagen Golf“.

GT4 klasėje su gražuole „Ginetta GT4 G55“ pergalę šventė šeimyninis Holandų trio, „DHR-Ignera Autovesta“ komanda iš Didžiosios Britanijos, o SP3 varžytuves laimėjo „KSB Racing by Joujaam“ komandos lenktynininkai, vairavę „Ford Mustang“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)