Įvertino varžybų trasą

Į Šiaulių Darbo rinkos mokymų centro autodromą PRO lygos dalyviai varžytis rinksis jau ne pirmą kartą. Tik kitaip nei birželį, sportininkai trasą turės įveikti priešinga kryptimi. Tai ne tik išlygins Lietuvos ir kitų Baltijos šalių sportininkų jėgas, bet kartu bus ir nemažas iššūkis. Kuo ši trasa sudėtingesnė nei pastaroji – pasidalino, testų metu ją išbandęs, B. Čirba.

„Šią trasą teko išmėginti, tačiau jis bus kiek kitokia nei testų metu. Ir ji tikrai bus sudėtingesnė nei pirmajame etape. Sunkiausia ir pavojingiausia trasos atkarpa taps posūkis ant kalniuko, kuris atrodo apgaulingai platus. Atvažiuojant į jį atrodo, kad tilpsi, bet tuomet asfaltas „persiverčia“ į neigiamą „nukrypimą“ ir automobilis praranda sukibimą. Būtent tuomet labai greitai atsiduri prie šoninės sienos, į kurią atsitrenkus dūžta automobilio galas“, – komentavo B. Čirba.

Tokį smūgį šonaslydininkas ir pats patyrė bandymų metu, tik kontaktas buvo su padangų siena. Šį kartą organizatoriai, norėdami apsaugoti atitvarus, svarsto apie blokus. Būtent tai, sportininko manymu, šią trasos atkarpą padarys dar pavojingesne.

Labai svarbi sezono pergalė

„Betsafe Drift Camp“ varžybų metu vyks ir Lietuvos, ir Baltijos „drifto“ čempionatų etapai. Kol kas B. Čirba pirmauja Baltijos čempionate, tačiau Lietuvos čempionato įskaitoje yra antroje vietoje ir nusileidžia pirmaujančiam Andriui Vasiliauskui.

Kaip B. Čirba kalbėjo: „Jeigu norime toliau išlaikyti sezono intrigą dėl Lietuvos čempiono titulo, turime laimėti šias varžybas“. Todėl savaitgalį spręsis ne tik etapo rezultatų likimas, bet ir tolimesnes sezono prognozės.

Nepaisant to, su dar dviem „Urta drift“ komandos nariais – Giedriumi Zabulioniu ir Natu Čižikovu – savaitgalį Kuršėnuose besivaržysiantis B. Čirba nestokoja optimizmo. Prieš keletą dienų iš Europos „drifto“ čempionato grįžęs bolidas jau parengtas varžyboms, o komanda visapusiškai nusiteikusi, todėl belieka tik parodyti geriausią, ką gali.

„Betsafe Drift Camp“ varžybos vyks liepos 17-18 dienomis, Kuršėnuose, Šiaulių darbo rinkos mokymų centro autodrome. Bilietai ir kita renginio informacija – www.drifting.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)