Komandą šiemet sudarys trys pilotai – Klaudas Bučinskas, Remigijus Devainis ir Mindaugas Vanagas. Pastarasis prie komandos prisijungė tik šiemet. Kurį laiką iš šono stebėjęs lenktynes ir rėmęs ekipą, galiausiai jis ir pats nusprendė išbandyti vairuotojo poziciją. Lenktynininkas atskleidė, kiek laiko ir treniruočių jam prireikė norint sėsti į piloto kėdę „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

„Pati pirma mintis buvo gegužės pradžioje, kai komanda mane tiesiog pakvietė pasivažinėti šiuo automobiliu keleivio vietoje. Pasivėžinęs pamaniau, kad visai smagu būtų ir pačiam pabandyti važiuoti. Pagalvojome, kad komandos sudėtyje galėčiau startuoti Palangoje. Tuomet laukė du pasiruošimo mėnesiai.

Per tą laiką užsirašiau į simuliatorių kursą, suvažiavau tris kartus Kačerginėje, pasidarėme treniruotę Parnu ir ten pat sudalyvavome varžybose. Taigi, pirmos varžybos buvo birželio viduryje. Iš pradžių tikrai buvo jaudulio, kadangi reikėjo susipažinti su daug naujų dalykų. Tačiau jaučiausi gerai, pavyko net atlikti keletą lenkimų su pagrindiniais varžovais“, - sakė Mindaugas Vanagas.

Lenktynininkas neslepia, kad vienas iš iššūkių šį savaitgalį bus karštis, kadangi Palangoje termometro stulpelis rodo beveik 30 laipsnių. Tai reiškia, kad automobilio salone lenktynių metu bus beveik dvigubai tiek, todėl lenktynininkai turės pademonstruoti ištvermę ir koncentraciją ekstremaliomis sąlygomis.

Kitas komandos lenktynininkas Klaudas Bučinskas sako, kad šiemet lenktynėse bus išties nelengva. Tai byloja ir gausi dalyvių rikiuotė. Nors „Citus“ komanda lenktyniauja ne itin gausioje dyzelinių automobilių klasėje, tačiau lengvos kovos ekipa nesitiki.

„Automobilis yra patikimas, jau išbandytas ir ne kartą atvežęs ant podiumo, todėl ir šiemet tikimės sėkmingo pasirodymo. Labai džiaugiamės Mindaugo prisijungimu prie komandos. Jis per trumpą laiką padarė labai didelį progresą. Per treniruotes ir varžybas, kuriose dalyvavome, lyginome jo ir mūsų laikus, tai galiu pagirti, kad jo tempas tikrai geras. Nekantriai laukiame pirmųjų treniruočių Palangoje“, - kalbėjo Klaudas Bučinskas.

„Citus“ komanda šių metų „Aurum 1006 km“ lenktynėse startuos 23-iuoju numeriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)