Šiais metais „IRP by Ringaudų servisas“ į lenktynes grįžta tuo pačiu BMW M2 automobiliu, kuris pernai juos atvežė ant aukščiausio laiptelio klasėje SP4. Visgi komandos bolidas šiemet sulaukė patobulinimų – buvo pagerintas aušinimas, kiek kitaip sureguliuota važiuoklė, todėl šiais metais BMW M2 turėtų būti dar greitesnis kovoje su tiesioginiais varžovais. Komanda prieš lenktynes Palangoje turėjo ir testinių kilometrų, tad į „Aurum 1006 km“ lenktynes vyks ramia galva – viskas paruošta.

„Pasižiūrėjus į klasės varžovus, norėjosi patobulinti automobilį ir turėti daugiau greičio, todėl atlikome tam tikrus darbus su važiuokle. O šiaip automobilis tikrai patikimas ir esame pasiruošę kovoti. Taip pat turime visiškai naują automobilio apipavidalinimą, kuris, manau, tikrai patiks mūsų komandos gerbėjams.

Pasiruošimą pradėjome gana anksti – net nuo žiemos pabaigos, bet dėl pandemijos iššūkių, sustojusios detalių logistikos ir kitų komplikuotų procesų viskas užsitęsė iki birželio vidurio. Tik tuomet turėjome pirmus testus, kurių metu jau pamatėme, kaip dirba mūsų važiuoklė, aušinimas. Turėjome mažų korekcijų, bet dabar esame pasiruošę“, - pasakojo „IRP by Ringaudų servisas“ komandos lenktynininkas Lukas Laukaitis.

Kauno rajono komanda, kuriai tai jau penktasis startas „Aurum 1006 km“ lenktynėse, išlaikė ir pilotų sudėtį – prie automobilio vairo šiemet vėl matysime praėjusių metų trijulę – Luką Laukaitį, Darių Ardavičių bei Kristijoną Pelanį. Keičiasi tik ekipos vadovas. Komandai šiemet vadovaus ir strateginius sprendimus varžybų metu priiminės puikiai šio darbo specifiką išmanantis ir ne sykį Palangoje analogiškas funkcijas vykdęs Donatas Borkys.

Kaip tvirtina Lukas Laukaitis, laiko patikrintos komandos ir patikimo automobilio derinys šiemet įpareigoja siekti ne mažiau ambicingų tikslų nei pavyko pademonstruoti pernai.

„Mūsų ambicijos – apginti pirmąją vietą savo klasėje ir bendroje įskaitoje patekti į dešimtuką. Lengva tikrai nebus, nes bendra rikiuotė tikrai stipri. Čia šiemet bus tokių greitų automobilių kaip „Mercedes AMG GT3“, „Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO“, net keletas „Porsche GT3 CUP“. Tačiau esame pasiruošę ir nusiteikę smarkiai padirbėti dėl savo tikslo – pirmosios vietos klasėje ir kuo aukštesnės pozicijos absoliučioje įskaitoje“, - kalbėjo Kauno rajono komandos pilotas Lukas Laukaitis.

Lukas Laukaitis pasidžiaugė, kad pandemijos akivaizdoje išliko visas partnerių branduolys, kurie prisideda prie „IRP by Ringaudų servisas“ ekipos pasiruošimo lenktynėms ir dalyvavimo jose.

„Nors verslui dabartiniai laikai tikrai nėra patys geriausi, bet džiaugiuosi, kad praktiškai visiems partneriams ir toliau įdomios lenktynės, jie randa galimybių prie mūsų prisidėti. Labai džiugu, kad „paddock`e“ ir vėl turėsime „PROflame“ kepsnines, kitus partnerius. Taip pat žiūrovai pas mus galės išvysti ir Dakaro ralio techniką, kadangi čia savo keturratį pademonstruoti atveš Laisvydas Kancius. Su nekantrumu laukiame savaitgalio ir tikimės didelio gerbėjų palaikymo“, - sakė Lukas Laukaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)