Linas Ramoška, renginio organizatorius, pasakoja, kad pirmasis renginio netikėtumas dalyvių sąraše taip pat pažymėtas skaičiumi „1“. Pirmąjį numerį čia gavo Andreas Raising, žadantis varžytis su „Nissan S14“ bolidu. Nors šio dalyvio vardas skamba vokiškai, L. Ramoška pasakoja, kad jis – lietuvis, gyvenantis Vokietijoje, ir dar vadinamas Andriumi.

„Apie jį, tiesą sakant, mes išgirdome pirmą kartą. Jis gyvena Berlyne ir dalyvauja Vokietijos „drifto“ čempionate“, – pasakojo renginio organizatorius.

L. Ramoška išdavė, kad A. Raising, vairuojantis „Nissan S14“ su „Rocket Bunny Boss“ kėbulo apdaila, į Lietuvą sugrįžta atostogų. Ir kad šios nepraeitų veltui, jis nusprendė dalyvauti ir „Betsafe Drift Camp“.

„Būtent jo dėka varžybose turėsime dalyvių iš keturių šalių, nes A. Raising yra nuolatinis Vokietijos gyventojas“, – sakė pašnekovas, pridūręs, kad Vokietijos „drifto“ čempionate dalyvauja net keli lietuviai.

Po kapotu – NASCAR variklis

Dar viena staigmena dalyvių sąraše – ne kas kitas, o pats Estijos „drifto“ federacijos vadovas Kristjan Salmre. Jis nusprendė apsilankyti Kuršėnų autodrome ir savo akimis išvysti tai, ko pamiršti negali nei šonaslydininkai, nei renginio žiūrovai.

K. Salmre varžysis su BMW E82 modeliu, o po šio kapotu – įspūdingas variklis, atkeliavęs tiesiai iš NASCAR varžybų automobilio.

„Galia – apie 600-700 AG. Kosminis daiktas, kosminis garsas ir žmogus, kuris netaupo nei savęs, nei technikos. Iš jo tikrai sulauksime avarijų“, – neslėpė L. Ramoška, anot kurio, žiūrint į šį dalyvį ne vienam žiūrovui reikės primerkti akis.

Laukiamiausia kova

Visgi L. Ramoška neslepia, kad laukiamiausios dvikovos „autoriai“ – vis dar tie patys, PRO lygos varžovai Andrius Vasiliauskas ir Benediktas Čirba.

„Kol kas santykis yra 2:0 Andriaus naudai. Tačiau B. Čirba laimėjo antrąją vietą „Europos „drifto“ čempionate ir yra nusiteikęs parodyti, kad gali įveikti praėjusių metų Lietuvos šonaslydžio čempioną. Labai norėtųsi, kad pavyktų ir rezultatas būtų išlygintas – taip čempionate liktų daugiau intrigos“, – neslėpė L. Ramoška.

Būtent Kuršėnų autodrome šiems šonaslydininkams bus proga dar kartą susirungti „kėbulas į kėbulą“ ir pamėginti parodyti, kas ko vertas. Pirmoje kovoje šiame autodrome pergalė atiteko A. Vasiliauskui, o B. Čirba liko antroje vietoje.

Pasak organizatoriaus, negalima pamiršti ir Aurimo Vaškelio, kuris praėjusiose savo varžybose Lietuvoje „užmušė“ automobilio variklį, o paskutinėse varžybose Didžiosios Britanijos „drifto“ čempionate savo varžybų automobilį apvertė.

„Jis skrenda į Lietuvą, čia turi surinkti savo BMW E92 variklį ir bandys startuoti varžybose. Jis – dažnas podiumo pakylos „lankytojas“, tad iš jo galima laukti staigmenų“, – kalbėjo L. Ramoška.

Dvi dienos „drifto“

„Betsafe Drift Camp“ vyks dvi dienas – liepos 17-18 dienomis. Pirmąją varžybų dieną laukia abiejų čempionatų – tiek Baltijos, tiek Lietuvos – dalyvių kova.

„Man smagu tai, kad vis daugiau „Semi PRO“ lygos dalyvių „pasigalanda“ techniką ir išbando PRO lygą. Pavyzdžiui, Kęstutis Telmentas, kuris gavo motyvacijos tiek, kad dabar iš esmės varžosi vien PRO lygoje. Arba Simonas Ivanovas-Krebždesys, kuris taip pat bandys pasivaržyti PRO lygoje“ – vardino L. Ramoška.

Pasak jo, jei artėjantį savaitgalį Kuršėnuose pavyks turėti TOP32 PRO lygos pilotus, tai bus reginys, kuriuo pasigirti gali reta šalis.

Antrąją renginio dieną laukia šonaslydžio švente vadinamas „Matsuri“. Jam prasidėjus autodrome vienu metu važiuos net po keliolika dalyvių, taip sukurdami nepamiršdamą reginį visiems žiūrovams.

L. Ramoška pabrėžia, kad šią šventę pradėti nusiteikę PRO lygos dalyviai, kurie renginio kartelę kilstelės aukštyn.

„Įprastai, kai vyksta dviejų dienų renginys, viena būna įdomioji, kita – šiaip sau. Čia – ne tas atvejis, viena diena bus labai kosminė, kita – kosminė, todėl apsilankyti verta abi dienas“, – žadėjo „Betsafe Drift Camp“ organizatorius.

„Betsafe Drift Camp“ vyks liepos 17-18 d. Kuršėnuose, Darbo rinkos mokymo centro autodrome. Tvarkaraštį, dalyvių sąrašą, bei renginio bilietus, kartu su šviežiausiomis naujienomis galima rasti www.drifting.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)