„Aš nemeluosiu, krepšinis man patinka ir aš visada nuoširdžiai palaikau Lietuvos rinktinę. Taip pat nemeluosiu sakydamas, kad paskutinis Tautinio olimpinio komiteto vadovės pasisakymas mane išmušė iš vėžių. Šalyje, kur visas sporto finansavimo fokusas yra sutelktas tik į olimpines sporto šakas, poniai trūksta pinigų!

Vien už galimybę Lietuvoje surengti vieną iš atrankos varžybų etapų, „Marijos žemė“ paklojo daugiau kaip du milijonus eurų – tiek būtų užtekę Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos rekonstrukcijai.

Kodėl tai svarbu?

Nes jeigu p. Daina skundžiasi, jog olimpinės rinktinės dydis mažas, sportinis aktyvumas taip pat rodo liūdnas realijas, tai techninių sporto šakų atstovai nebeturi vietos dalyviams. Triženkliai skaičiai norinčių dalyvauti ten, kur neužtenka kamuolio ar ieties – čia reikia tūkstančius siekiančių investicijų vien tam, kad pradėti sportuoti.

Tai jeigu mums nesiseka su olimpinėmis sporto šakomis, gal atsisukime ten, kur mums jau sekasi?

Faktas, olimpiada sutraukia daug dėmesio, tačiau ten mes niekada nebūsim pirmi ar antri. Taip, kažkuriose nišinėse srityse, taip kartais pasiseks krepšinyje ar plaukime, tačiau mes – ne Jungtinės Amerikos Valstijos, kurios susišluoja šimtus medalių.

Tuo tarpu tokiose varžybose, kaip Dakaro ralis ar Europos „drifto“ čempionatas, visi jau žino, kad lietuviai yra stiprūs. Ir šie rezultatai pasiekti be valstybės pagalbos. Tad galima tik įsivaizduoti, kaip galėtų pagerėti situacija, jeigu Vaidotui Žalai nereiktų svarstyti, ką vežtis: ar masažuotoją, ar papildomą mechaniką.

Iš esmės, galima sakyti, kad nusistojusi tvarka yra negailestingai talžoma besikeičiančio pasaulio realijų, tik valdžios žmonėms nepatogu tą suvokti, nes į kairę ir dešinę mėtomi milijonai tikrai randa savo namus.

Taigi, jeigu netyčia paskaitysite, gerbiama Daina, tai žinokit, autosportininkai irgi neblogai atrodo su žaliais marškinėliais. O visiems tiems, kurie nusivylė esamais rezultatais ir nežino, ką daryti su tais rinktinės marškinėliais, už kuriuos paklojo po šimtą eurų, tai liepos 17-18 dienomis, savaitgalį, Šiaulių Darbo rinkos mokymo centro autodrome Kuršėnuose vyks „Betsafe Drift Camp“ varžybos, Lietuvos „drifto“ čempionato PRO lygos etapas, Baltijos šalių „drifto“ čempionato etapas, ir čia susigrums stipriausi regiono sportininkai.

Kad suprastumėte kontekstą: mūsų regionas yra labai stiprus, tad stebėdami Baltijos čempionato varžybas, nebaisiai atsiliksite nuo vaizdo, kurį rodo Europos čempionatas. Jeigu rasite laiko ir pasipuošite žaliai, lietuvių „drifto“ rinktinė tikrai jausis geriau ir bus dar labiau motyvuota svečius namo išsiųsti tuščiomis.

Ir visą tai darys iš savo bei keleto rėmėjų kišenės.

Šis tekstas yra Lino Ramoškos, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Drifto komiteto pirmininko, varžybų organizatoriaus, nuomonė, niekaip nesusijusi su DELFI redakcijos nuomone ar pažiūromis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)