Šį renginį Alytuje organizuos visai „drifto“ bendruomenei jau gerai žinoma ir ne vienerias sėkmingas varžybas Marijampolės „Drift Arena“ trasoje organizavusi „Side to Side“ komanda. Būtent Marijampolėje pastarąjį savaitgalį ir įvyko jų organizuotas „Iron Wolf Parts Drift Cup“ antrasis etapas. Be priekaištų surengtas renginys džiugino tiek dalyvius, tiek žiūrovus, mat jame nebuvo jokių neplanuotų pauzių, o mėgautis „drifto“ lenktynininkų kuriama atmosfera leido ir puikūs vasariški orai.

Renginyje buvo naudojama naujoji informacijos pateikimo sistema, kurios pagalba kiekvienas dalyvis galėjo girdėti tiesiogiai transliuojamą informaciją apie jo ir jo varžovų surinktus taškus. Šį sistema leido užtikrinti ne tik informatyvų rezultatų pateikimą, bet ir padėjo koordinuoti dalyvius, kada jie turi ruoštis savo važiavimams.

Išsidalijo antrojo etapo taškus

Antrame „Iron Wolf Parts Drift Cup“ etape nugalėtoju tapo Salvijus Budrys, surinkęs 109,2 taško. Ši pergalė jam leido įsitvirtinti pirmoje pozicijoje ir skaičiuojant rezultatus po dviejų etapų. Varžybų lyderiui kiek daugiau nei 12 taškų nusileido ir antrąją vietą Marijampolėje iškovojo Rimvydas Narauskas, o trečioje vietoje pasirodymą baigė „Side to Side“ lenktynininkas Yakub Tarasevich.

Ne paslaptis, kad keturių etapų „Iron Wolf Parts Drift Cup“ serijoje dalyviai tikrai turi dėl ko stengtis, kadangi sezono gale trijų geriausių sportininkų lauks 1500 eurų vertės prizinis fondas – 750, 500 ir 250 eurų vertės „Iron Wolf Parts“ čekiai.

Komandinėje įskaitoje po antrojo etapo rikiuotės viršūnėje vis dar laikosi „Urta Drift“ rinktinė. Tiesa, jie negali jaustis visiškai ramūs, kadangi nuo jų vos per 30 taškų nutolusi ir praėjusį etapą Marijampolėje laimėjusi „Street Horrors“ komanda. Trečioje vietoje ir toliau išlieka „Side to Side“ atstovai.

Žvilgsniai krypsta į Alytaus Dainų slėnį

Po šio renginio „Side to Side“ organizatorių komanda savo pajėgas permes į Alytų, kur laukia net tris dienas truksiantis „drifto“ renginys „Drift Alytus 2021“. Pirmąją dieną dalyvių lauks treniruotės, antrąją dieną trasoje pasirodys „Semi Pro“, o trečiąją – „Street“ lygos dalyviai. Tokį organizatorių sprendimą renginį išskirti į tris dienas lėmė itin gausus dalyvių skaičius. Iš viso čia pasirodys daugiau nei 150 lenktynininkų.

Jaunimo užimtumu besirūpinanti ir šiam renginiui žalią šviesą uždegusi pagrindinė renginio rėmėja Alytaus miesto savivaldybė varžyboms skyrė itin patogią erdvę – Dainų slėnį. Čia vietos pakaks ne tik dalyviams pademonstruoti savo meistriškumą, bet ir žiūrovams. Jie šeštadienį ir sekmadienį vyksiančias varžybas galės nemokamai stebėti saugiose zonose, iš kurių atsivers vaizdas į visą trasą. Siekiant tvarkos ir saugumo, renginio vietoje nebus vykdoma prekyba alkoholiniais gėrimais. Organizatoriai žiūrovų prašo savo automobilius parkuoti miesto centre, iš kur renginio vieta pėsčiomis pasiekiama per kelias minutes, kadangi prie Dainų slėnio parkavimo vietų žiūrovams numatyta nebus.

Beje, tie žiūrovai, kurie į renginį atvykti negalės, turės progą stebėti tiesioginę transliaciją, kuriai vaizdas bus perduodamas iš kelių kamerų. Alytuje taip pat bus naudojama ta pati rezultatų pateikimo sistema, kuria naudojantis pilotai taip pat galės iškart gauti informaciją apie savo ir varžovų pademonstruotus rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)