Jau kvalifikacijoje B. Čirba parodė puikų rezultatą – antrojo važiavimo metu surinko 84 taškus bei užėmė 4-ą vietą. Tuo metu kvalifikacijos lyderiu ir laimėtoju tapo latvis Janis Jurka, surinkęs 88 taškus.

Baltijos šalių čempionate kartu pasirodė ir Gediminas Ivanauskas. Kvalifikacijoje lenktynininkas surinko 76 taškus ir užėmė 9-ą vietą bei pateko į tolimesnes TOP16 kovas.

Tiesa, Fortūna nebuvo tokia palanki G. Ivanauskui. Po pirmojo varžybų važiavimo TOP16 formate teisėjai per klaidą lietuvio pergalės vos nepadovanojo jo oponentui Ao Vaida. Ištaisius klaidą, sportininkas grįžo prie starto TOP8 formate. Vis tik varžydamasis su kvalifikacijos nugalėtoju J. Jurka, G. Ivanauskas patyrė pralaimėjimą.

Revanšas ir pirma sezono pergalė

B. Čirba dar iki varžybų įvardijo jo nuomone stipriausius čempionato konkurentus. Tarp jų minimi itin sustiprėję latviai O. Randalu ir Nikolass Bertans bei estas Mikhel Norman Tults. Kovos su pastaruoju B. Čirba itin laukė, nes būtent jam 2019-aisiais turėjo nusileisti, kuomet finalo metu susidūrė su techniniais gedimais.

Šį kartą rezultatai lėmė, kad varžovų akistata įvyks kur kas anksčiau, dar TOP8 formate. B. Čirba į savo pamėgtą „Laitse“ trasą grįžo rimtai pasirengęs, estas taip pat nestokojo užsivedimo. Po apylygio šonaslydininkų pasirodymo teisėjai skyrė „one more time“ – laukė dar viena arši lietuvio ir esto kova. Pakartojimo metu B. Čirba nepaliko abejonių savo pranašumu ir iškovojo bilietą į TOP4, kuriame susitikęs su kvalifikacijos lyderiu J. Jurka pelnė dar vieną pergalę ir pateko į didįjį finalą.

Finalinėje kovoje B. Čirbos laukė N. Bertans. Prieš keletą savaičių jiedu susirungė „FIA Intercontinental Drifting Cup“ varžybose. Bikernieki trasoje pergalę šventė N. Bertans, todėl laukė dar viena itin reikšminga dvikova tarp Baltijos šalių šonaslysdžio titanų. Galiausiai po lyderių susirėmimo finale pergalę iškovojo B. Čirba. Antroji vieta atiteko N. Bertans, trečioji J. Jurka.

B. Čirba po varžybų itin džiaugėsi iškovota pergale, kuri kartu ir geras startas liepos mėnesį laukiančiam varžybų maratonui. Vos tik sugrįžęs į Lietuvą, šonaslydininkas ruošis kelionei į liepos 10-11 d. Austrijoje vyksiančius „Drift Masters European“ čempionato 1-2 etapus. Lenktynininkui šis čempionatas yra pagrindinis šio sezono prioritetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)