Į lenktynes suvažiuos beveik du šimtai sportininkų, tad tikimasi labai įdomios kovos. Gaila, kad ir šiame etape nepamatysime vieno pajėgiausių šiuo metu lenktynininkų Kajaus Šikšnelio, kuris tuo metu kausis Švedijos kartingo čempionate.

Kajus intensyviai ruošiasi po poros mėnesių toje pat trasoje Švedijoje vyksiančiam Pasaulio čempionatui.

Prieš dvejus metus K. Šikšneliui pavyko iškovoti trečią vietą Pasaulio čempionate, važiuojant OK „Junior“ klasėje. Šį kartą jis jėgas išmėgins galingiausioje KZ2 klasėje.

Prieš pora savaičių Kajus Šikšnelis dalyvavo ir Europos čempionate, kuris vyko Vackersdorfe, Vokietijoje. Ten lietuvis finale kovojo važiavo penktas ir kovojo dėl ketvirtos pozicijos, bet po apmaudaus pavarų dėžės gedimo nefinišavo ir užėmė tik 28 vietą. Tačiau praėjusį savaitgalį Italijoje, kur vyko WSK „Euro Series“ taurės etapas, jis pasirodė puikiai ir finišavo dešimtas.

Na o Lietuvoje tuo tarpu beveik du šimtai dalyvių susikaus ne tik dėl Lietuvos čempionato, bet ir dėl pergalių „Rotax“, Briggs“, „ART-120“ taurės varžybose. Sumažinus suvaržymus, tikimasi, kad į Lietuvą šį kartą atvažiuos dar daugiau sportininkų iš kaimyninių šalių, ypač Latvijos.

Jau antrą etapą iš eilės dalyvaus ir senoviniais kartingais važiuojantys veteranai – jie susikaus „KZ2 Retro“ klasėje. Tad atvykę galės pamatyti paties įvairiausio amžiaus sportininkus – nuo ketverių metų vaikų iki septintą dešimtį peržengusių veteranų.

Lenktynės vyks dvi dienas – penktadienį kvalifikaciniai važiavimai, o šeštadienį pusfinaliai ir finalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)