Naktinis Breslau ralio greičio ruožas buvo tikras iššūkis tiek motobagiu lenktyniaujančiam Dariaus Biesevičiaus ir Audronės Kanopkinienės ekipažui, tiek keturratininkams Adomui Gančieriui ir Antanui Kanopkinui, tačiau su šia organizatorių užduotimi lietuviai susitvarkė. Visgi vėliau komandos laukė nemaloni staigmena – prasidėjo bagio techninės problemos, galiausiai privertusios komandą galvoti apie pasitraukimo iš varžybų scenarijų.

„Panašu, kad mums su Dariumi jau teks susitaikyti su finišu Breslau ralyje. Vakar po naktinio greičio ruožo kažkas atsitiko vienam cilindrui. Likus porai kilometrų iki bivako vos grįžome. Mechanikai visą naktį dirbo ir bandė sutvarkyti variklį. Apie šeštą ryto bagis užsivedė ir tikėjomės, kad galėsime lenktyniauti toliau. Tačiau šiandien startavus, davus spurto, po maždaug dviejų kilometrų cilindras vėl nustojo veikti. Apsisukome, kol bagis dar kažkiek važiavo, grįžome iki pagrindinio kelio, kad mus pasiimtų. Pasikrovėme bagį ant tralo ir viskas. Neturime galimybės susitvarkyti variklį, kad galėtume važiuoti toliau. Žiūrėsime, ar dar kažką galime padaryti, ar teks susitaikyti su pralaimėjimu“, - liūdna gaida apie dar tik įpusėjus varžyboms užklupusias problemas prabilo Audronė Kanopkinienė.

Tuo metu Antanas Kanopkinas ir Adomas Gančierius toliau tęsė lenktynes. Beje, dėl patvinusių upių buvo sutrumpintas vienas greičio ruožas, tad diena dalyviams buvo keliais kilometrais trumpesnė.

„Trečią dieną iš 84 km liko 72 km. Startavau antras, pagal naktinio greičio ruožo finišo rezultatus. Sekėsi gerai, bet viename posūkyje vėl užsigavau ranką, sumažinau tempą. Pamačiau už savęs Antaną ir nusprendėme kartu važiuoti iki finišo. Technika atlaikė, klaidų didelių nėra, todėl bandysime kovoti dėl aukštesnių pozicijų“, - sakė Adomas Gančierius.

„Naktinis greičio ruožas mums buvo sėkmingas. Užfiksavome gerą rezultatą, bet svarbiausia, kad važiavome saugiai. Šiandien startavome pačiame priekyje. Už 10 km mus pavijo Arūnas Gelažninkas. O toliau važiavome saugiai, dėl finišo. Adomui buvo labai sunku, nenorėjau jo palikti, tai paaukojau maždaug pusę minutės“, - pridūrė Antanas Kanopkinas.

Po šios dienos Breslau ralio dalyviai paliko Drawsko Pomorskie karinį poligoną ir išvyko į Gwda Wielka miestelio apylinkes. Čia bus įrengtas antrasis bivakas ir sportininkų lauks dar pusė varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)