SSV motobagių klasėje kartu su Dariumi Biesevičiumi važiuojanti šturmanė Audronė Kanopkinienė po finišo pasakojo, kad diena kariniame Drawsko Pomorskie poligone buvo itin sunki. Trasa buvo visiškai negailestinga technikai ir dalyviams – lietuviai matė nemažai avarijų ir incidentų, tačiau patys problemų išvengė bei sėkmingai finišavo.

„Dar du greičio ruožai įveikti. Sekėsi gerai, nepaisant to, kad važiavau su kelio knyga, o ne su „rolu“. Buvo labai sudėtinga naviguoti, bet nepadarėme klaidų. Darius irgi rodė gerą tempą, kiek tai buvo įmanoma važiuojant dulkėse. Šiandien dulkes valgėme ne tik priešpiečiams, bet ir pietums. Labai daug dalyvių liko stovėti trasoje. Trasa buvo tikrai sudėtinga, daug pavojingų vietų. Buvo ir avarijų. Stojo ne tik bagiai, bet ir automobiliai, sunkvežimiai. Saulei nusileidus mūsų laukia naktinis greičio ruožas, tad ruošiamės jam“, - sakė Audronė Kanopkinienė.

Keturratininkas Adomas Gančierius taip pat pritarė, kad antrosios dienos greičio ruožai poligone tikrai nebuvo lengvas pasivažinėjimas. Kartais sunki buvo ne navigacija, o važiavimas jau gerokai kitų dalyvių išvažinėtais keliais.

„Labai sėkmingas pirmas greičio ruožas. Niekur nesuklydau ir vedžiau didžiąją dalį dalyvių paskui save. Bet prieš pat finišą paklydau ir praradau kokių penkiolika minučių. Antras greičio ruožas buvo labai sudėtingas, net skaičiavau kilometrus, kada jis baigsis. Kelias po automobilių klasės buvo labai išdaužytas, buvo sunku važiuoti. Daug dalyvių sulaužė techniką, krito. Tikrai drąsiai galiu pasakyti, kad šitie metai Breslau ralyje tikrai yra „Mega“. Labai sunkus ralis tiek mums, tiek organizatoriams dėl didelio dalyvių skaičiaus“, - sakė Adomas Gančierius.

Taip pat keturračiu lenktyniaujantis komandos narys Antanas Kanopkinas tvirtina, kad po dviejų antradienio greičio ruožų ilgai ilsėtis nebus kada, nes komandos šiąnakt laukia naktinis greičio ruožas.

„Du greičio ruožai baigti. Navigacijos šiemet labai daug ir pradedame suprasti, kurioje vietoje mes čia esame. Visi labai stiprūs, tad kova bus įdomi. Po šios dienos pavyko parvežti sveiką techniką. Dabar dedame papildomus žibintus ir ruošiamės naktiniams greičio ruožui, kuriame tikimės išvengti nemalonių nuotykių“, - sakė Antanas Kanopkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)