Renaldas Šeinauskas pasakojo, kad planuose prieš Kelmės ralį buvo numatyti testai Ignalinoje, tačiau juos pakeitė darbai garaže. Teko išardyti ir perrinkti BMW variklį. Sudėjus stiprius sportinius stūmoklius bolidas buvo išvežtas reguliuoti. Tačiau tai ne vieninteliai klausimai, kuriuos iki Kelmės ralio sprendė Renaldas Šeinauskas.

„Ignalinoje nevažiavome, nes neturėjome motoro, o vėliau turėjome daryti treniruotę su šturmanu, bet šturmanas peršalo. Labai vylėmės, kad jis nepasigavo kokio nors kovido. Po testų paaiškėjo, kad tai tik eilinis peršalimas, dėl kurio pakilo temperatūra. Tikiuosi, kad iki Kelmės jis visiškai atsigaus. Žodžiu, kaip visada turime krūvą reikalų. Ir motoro problemos, ir šturmano sveikata, ir dar kitus automobilius aptarnauti reikia“, - sakė Renaldas Šeinauskas.

Tačiau kol ekipažo automobilis buvo surenkamas, o šturmanas laiką leido lovoje su karštomis arbatomis, Renaldas Šeinauskas laiko veltui neleido. Jis svečio teisėmis sudalyvavo „Ladies GO“ varžybose. Jam su komanda klasėje pavyko laimėti pirmą vietą, o absoliučioje įskaitoje pasiekti trečią rezultatą.

„Į Kelmę tikėjausi atvažiuoti labiau pasiruošęs ir su mažiau jaudulio. Bet panašu, kad nepavyko. Kelmėje startuosime praktiškai nesitreniravę, todėl geriausia treniruote taps varžybos. Važiuosime taip, kaip sugebame.

Tačiau manau, kad ne viename etape viskas sprendžiasi. Dar tik sezono pradžia. Taip, svarbus kiekvienas taškas, tačiau viščiukus skaičiuosime rudenį, čempionato gale. Tikslą paliekame tą patį – norime būti greičiausi 2WD įskaitoje“, - sakė Renaldas Šeinauskas.

Beje, Renaldui Šeinauskui prieš varžybas mintys sukasi ne tik apie automobilio reikalus ir šturmano sveikatą. Šiose lenktynėse jam papildomo jaudulio įneš ir tai, kad kitame ekipaže, šturmano pozicijoje važiuos jo žmona Katažina Šeinauskienė.

„Katažina šturmanaus Juozui Čipliui. Jai tai bus debiutinės varžybos. Taigi, po kiekvieno greičio ruožo turėsime tikrinti ne tik savo, bet ir jų rezultatus. Labai noriu, kad jie sėkmingai finišuotų. Bus tikrai papildomo jaudulio, kai ne tik pats važiuosiu, bet ir žinosiu, kad iš paskos startuoja žmonos ekipažas“, - sakė Renaldas Šeinauskas.

Renaldo Šeinausko ir Dariaus Leskausko duetas „Rally Žemaitija“ varžybose startuos 59-uoju numeriu, o Juozas Čiplys ir Katažina Šeinauskienė ant savo BMW durelių veš 103-ią numerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją