1 faktas. Nauja PRO trasa Lietuvoje

„Drifto“ renginių organizatorius Linas Ramoška neslėpė, kad nauja trasa PRO lygos varžyboms Lietuvoje yra viena svarbiausių naujienų šį sezoną. Nors Kuršėnuose jau anksčiau galima buvo pamatyti slystančius „Street“ ir „Semi Pro“ lygų dalyvius, šonaslydžio stipriausieji čia susikaus pirmą kartą.

„Tam, kad turėtume tokią galimybę prireikė 3 metų, tad vien tai byloja, kad tai nebus eilinis „drifto“ renginys. Tai bus tradicinio japoniško „touge“ stiliaus trasa, kada siaurais keliukais yra kylama į kalną. Lietuvoje tokios trasos „drifto“ varžybų metu nėra buvę, todėl tikiu, kad turėsime išties įspūdingų vaizdų. Sportininkai jau išbandė šią trasą ir įsitikino, kad čia nėra vietos tiek, kiek būna „UpHill“ varžybose, todėl viskas bus labai arti, o tai garantuoja dar didesnę intrigą“, – aiškino „drifto“ renginių organizatorius Linas Ramoška.

2 faktas. Laisvė žiūrovams

Artėjančias varžybas organizatoriai vadina švente ne tik dalyviams, tačiau ir žiūrovams, mat po ilgo laiko, kai norinčiųjų pasigrožėti įspūdingais „drifto“ meistrų važiavimais skaičių teko riboti, pirmųjų vasaros varžybų metu šalia Kuršėnų autodromo galės susirinkti visi norintys.

„Šios varžybos man kaip gimtadienis. Nepaisant to, kad turėsime 3 paras nuolatinio skubėjimo stengiantis viską paruošti laiku, manau, kad šios varžybos bus vienos iš dviejų „kiečiausių“ renginių šiais metais. Kuršėnų trasa vienareikšmiškai yra ideali, todėl šių varžybų metu turėsime galimybę leisti žiūrovams būti arčiau viso veiksmo, o kad užtikrintume visų saugumą, jau pasirūpinome betoniniais atitvarais, kurių bendra masė siekia 25 tonas“, – sakė L. Ramoška.

3 faktas. Trasoje lėks virš 150 BMW

Įspūdinga ne tik tai, kad Kuršėnų trasoje per vieną savaitgalį susikaus 3 lygų „drifto“ meistrai, tačiau ir tai, kad vienoje vietoje susirinks daugiau nei 150 šonaslydžio varžyboms paruoštų BMW automobilių. Ne ką mažiau svarbu, kad vien kvalifikacijos metu žiūrovai pamatys apie 400 sportininkų pasirodymų, kuriuos visus vertins geležine kantrybe apsišarvavęs teisėjas Mantas Kuzmarskis.

„Tai vienareikšmiškai yra įspūdinga ir mūsų teisėjai išgirdę skaičius buvo susiėmę už galvos, nes įvertinti ir sužiūrėti tiek važiavimų yra tikrai sunku. Vis dėlto, vien tai įrodo, kad „Betsafe“ Drift Camp“ šiais metais nėra tik eilinės „drifto“ varžybos, tai reali „drifto“ šventė“, – kalbėjo L. Ramoška.

4 faktas. Latvių pasiryžimas važiuoti bet kokiomis sąlygomis

Vienas įdomesnių faktų yra ir tai, jog birželio 5–6 dienomis Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome taip pat varžysis du Latvijos sportininkai, kurie į „Betsafe Drift Camp“ nusprendė atvažiuoti net ir žinodami, kad po varžymų grįžę į gimtąją šalį turės dvi savaites praleisti saviizoliacijoje.

„Latvijos teisėjai įvertinę sąlygas nusprendė nedalyvauti varžybose, bet du latvių ekipažai tam yra visiškai pasiryžę. Tai yra sportininkai šiais metais startuojantys su naujai surinktais automobiliais bei besistengiantys iš žemesnės lygos pakilti į aukštesnę, todėl iš jų galime tikėtis visko – tiek gražių važiavimų, tiek avarijų“, – aiškino organizatorius.

5 faktas. Intriga dėl pozicijų ant podiumo

Nors neretai dar prieš varžybas galima nuspėti, kokius sportininkus po finalinių kovų bus galima išvysti ant apdovanojimų pakylos, patys „Betsafe Drift Camp“ organizatoriai pripažįsta, kad šį kartą prognozuoti – kaip niekad sunku, mat vienoje trasoje susikaus Benediktas Čirba, Andrius Vasiliauskas, Andrius Čibirka, Aurimas Vaškelis, Donatas Macpreiksas, Gediminas Ivanauskas, Gediminas Levickas bei Norbertas Daunoravičius.

„Vienoje trasoje susikaus visi favoritai, todėl prognozuoti, kaip visa tai baigsis, yra kaip niekad sudėtinga. Vienintelis dalykas, kuriuo esu įsitikinęs, kad bus daug gražių ir įspūdingų važiavimų, tačiau kuo visa tai baigsis išlieka didžiule intriga“, – teigė L. Ramoška.

„Betsafe Drift Camp“ vyks birželio 5–6 dienomis. Autodromą patogiausia rasti į „Google Maps“ įvedus „Drifto renginys Kuršėnų autodrome“. Renginio grafikas ir bilietai – www.drifting.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)