Paulius Petraitis yra gerai žinomas autosporto bendruomenėje. Šonaslydžio entuziastas šiame sporte yra jau daugiau nei 6-erius metus. Vyriškis taip pat domisi ir sportinių automobilių ruošimu, tad norėdamas pagerinti žinias, papildyti teorinį bagažą ir praplėsti praktinių įgūdžių spektrą, prisijungė prie KTK Automobilių techninio eksploatavimo studijų programos ir šiemet baigs jau pirmąjį kursą.

Studijuojant kolegijoje, Pauliui kilo mintis, kad savo aistra galėtų pasidalinti ir su kitais autosporto entuziastais, kurių KTK tikrai netrūksta.

„Mane sužavėjo, kad KTK turėjo būtent sportinių automobilių ruošimo specializaciją, todėl nusprendžiau pasirinkti šias studijas. Būdamas čia supratau, kad galiu rasti bendraminčių. Čia yra tokių, kurie jau dabar užsiima šonaslydžiu bei tokių, kurie norėtų, bet neturi finansinių galimybių ar nedrįsta žengti pirmo žingsnio. Tad ši komanda kaip tik ir leis tobulėti kartu, nedaryti ir nekartoti klaidų. Tikiuosi, kad dar šį sezoną spėsite išvysti šonaslydžio arenoje ir KTK vėliavą“, – planus pristato P. Petraitis.

Pats Paulius autosporte atsidūrė labai senai ir jo kelionė prasidėjo dar mokyklos būrelyje su kartingu, o vėliau sekė Kėdainių aerodromas ir traukos lenktynės.

„Mokykloje lankiau kartingo būrelį. Viskas prasidėjo nuo to, kad pirmiausia gavome didelę dėžę su detalėmis ir viską turėjome pasidaryti patys. Pusę metų rinkome ir remontavome gokartus. Tada vieną kartą išvažiavome pasivažinėti ir po to kažkodėl būrelis užsidarė. Tad su kartingais važinėti teko nedaug. Taip pat badžiau slalomą, vėliau laukė traukos lenktynės. Toms lenktynėms buvau nusipirkęs BMW 2,5 l su LSD reduktoriumi. Tada draugas pasiūlė parduoti šį automobilį, nusipirkti BMW E46 iš Jungtinės Karalystės, užvirinti reduktorių ir paruošti mašiną šonaslydžiui. Neilgai trukus taip ir padariau bei atsidūriau šonaslydyje. Tiesą pasakius, šis sportas „užkabino“ tada, kai išpiešiau pirmas tris „aštunkes“ iš eilės. Nuo to laiko jis manęs nebepaleidžia“, - sako jis.

Pirmieji žingsniai autosporte įprastai visada būna garaže, tobulinant ir ruošiant automobilį. Tad šiame sporte norintiems save išbandyti jaunuoliams, Paulius pirmiausia pataria apsispręsti ir tik tvirtai žinant investuoti daugiau.

„Visada sakau, kad reikia apsispręsti ne 100 proc., o 1000, nes kai lendi į šią veiklą, kelio atgal jau nėra. Siūlau ne investuoti patiems į mašinas, o pirmiau išbandyti šonaslydžio mokyklas, ieškoti bendraminčių ir, tik supratus, kad šis sportas jums, pirkti automobilį ir pradėti į jį investuoti savo laiką ir pinigus. Viena iš tokių vietų ir bus mūsų kuriama nauja komanda“, - tikina P. Petraitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)