Dvi dienas mieste ir jo apylinkėse vyks sporto varžybos, kurias vainikuos televizijos laidų vedėjų Mindaugo Stasiulio bei Justino Jankevičiaus vedama apdovanojimų ceremonija bei Donato Montvydo koncertas.

„Rally Žemaitija 2021“ bus bendras Lietuvos ir Lenkijos ralio čempionatų etapas. Toks projektas buvo numatytas jau praėjusiais metais, tačiau dėl COVID-19 pandemijos Lenkijos ralio čempionatas buvo atšauktas, ir, deja, bendro etapo idėja žlugo. Tačiau šiemet labai tikimasi, kad viskas įvyks kaip suplanuota.

Be to, ralio automobilių parke pamatysime ne tik Lietuvos ir Lenkijos ralio čempionatuose dalyvaujančių ekipažų, bet, kaip ir kasmet, svečių iš kitų užsienio šalių kovinę techniką.

Ralio štabas bus nuolatinėje vietoje – Kelmės Kultūros centre, o serviso parkas taip pat tradiciškai įsikurs Vytauto Didžiojo gatvėje, miesto centre. Beje, šiemet dalyviams bus skirti didesni aptarnavimo vietų plotai, numatytas patogesnis priekabų parkavimas.

Dėl „Rally Žemaitija 2021“ trofėjų šiemet bus varžomasi trijose įskaitose: LARČ, RSMP ir SPRINT. Taigi, „Rally Žemaitija 2021“ dalyvių gretas papildys dar ir ralio sprinto įskaitos ekipažai, kurie važiuos nepilną varžybų trasą.

Lietuvos ir Lenkijos ralio čempionatų dalyviai turės įveikti net keturiolika greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 115,5 km. Sprinto įskaitoje dalyvaujantys ekipažai pravažiuos dešimt greičio ruožų. Bendras šios įskaitos greičio ruožų kilometražas bus apie 72 km.

Lyginant su praėjusiais metais, truputį pasikeitė ralio formatas. Siekiant išvengti žmonių masinio susibūrimo vietų, pernai nebuvo vykdomas ralio fanų mėgstamas miesto greičio ruožas. Šiemet būtent pirmoji ralio diena ir apsiribos šiuo asfaltiniu greičio ruožu, kuris 2019 metais patiko ir ralio dalyviams, ir žiūrovams. LARČ ir RSMP ekipažai čia varžysis dukart, o, po jų startuojantys sprinto dalyviai, pravažiuos šį ruožą vieną kartą. Penktadienio vakare po miesto greičio ruožų visi dalyvių automobiliai nakčiai bus pastatyti į „uždarą parką“.

Antrąją ralio dieną „Rally Žemaitija 2021“ dalyviai, važiuojantys pilną trasą, turės įveikti dar aštuonis skirtingus greičio ruožus (keturis iš jų po du kartus), o trumpesnę distanciją važiuojantys SPRINT įskaitos ekipažai – septynis (du iš jų pakartos). Visų šių greičio ruožų danga – žvyras.

Serviso zonoje ekipažai šeštadienį apsilankys dukart. Abu kartus po serviso bus vykdomas pergrupavimas su starto pozicijų pakeitimu pagal iki tol įvykusių greičio ruožų rezultatus.

Ralio finišas planuojamas 19:40 val., o apie 21 val. prasidės apdovanojimų ceremonija.

Šeštadienio greičio ruožuose šiemet numatytos trys žiūrovų zonos, tačiau dar neaišku, ar šis planas bus įgyvendintas dėl apribojimų, susijusių su COVID-19 pandemija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)