Per penkias dienas vykusį Andalūzijos ralį dalyviams teko įveikti 1600 kilometrų, iš jų 1244 kilometrai buvo greičio ruožų.

Nors lietuvis neišvengė kritimų, buvo paklydęs ir gavo lengvų traumų, jam vos po metų treniruočių ant motociklo, pavyko kirsti finišą. Ispanijos bekelės vaišino lietuvį dulkėmis, slidžiais, siaurais ir vingiuotais ruožais, kai kur buvo kalnuotų vietų.

„Kitas galvos skausmas prasidėjo“, – po finišo, supratęs, kad važiuos Dakare, juokavo M. Siliūnas.\

Pastarųjų mėnesių tikslas M. Siliūnui buvo finišuoti būtent Andalūzijos ralyje, o Dakaras atrodė kaip tolima perspektyva.

„Jokių pažadų kol kas nedalinu, dar per anksti galvoti, kokią vietą planuoju užimti. Dabar reikia atsigauti po šio ralio“, – sakė jis.

Į Andalūzijos ralį su M. Siliūnu kartu važiavo jo treneris, kuris jau gerai pažįsta Dakaro ralį Arūnas Gelažninkas. Jis paklausė mokinio, kas šiame ralyje buvo sunkiausia.

„Pirma ralio pusė buvo sunkesnė, nes važiavau dar gerai neapšilęs, reikėjo važiuoti serpantinais, o juose patirties turiu mažai. Antroje dalyje jau įsivažiavau, buvo gerokai lengviau“, – pasakojo M. Siliūnas.

2022-ųjų Dakaro ralis Saudo Arabijoje prasidės ateinančių metų sausio 2 d. ir truks maždaug dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją