Diena, kurią norisi pamiršti

Būtent penktadienį „Andalucia Rally“ organizatoriai parengė tikrą maratoną, kurio metu kiekvienas dalyvis vien tik greičio ruože turėjo įveikti 280 kilometrus bei dar 112 km pervažiavimuose. V. Žala aiškino, kad pirmoji šio greičio ruožo dalis buvo labai sudėtinga, mat teko važiuoti tiek per kalnus, tiek serpantinais.

„Šiandien buvo ilga ir sunki diena. Pradžioje stengėmės išlaikyti tempą, tačiau vėliau buvo itin klastingų vietų, dėl ko pirmos dalies pabaigoje pradėjau netgi per daug saugotis. Antros dalies metu stengiausi važiuoti greičiau, tačiau kartu jaučiau, kad pernelyg spausti nereikėtų, nes galiu prisidaryti reikalų. Iš esmės buvo tokia diena, kai tiesiog laukiau, kada ji pasibaigs“, – atviravo V. Žala.

Lenktynininkas aiškino, kad penktadienį, kaip ir pirmojo greičio ruožo metų, koją pakišo ir sankryžos, kurių šioje trasoje buvo išties nemažai. „Agrorodeo“ komandos pilotas teigė, kad dėl smulkių navigacinių klaidų keliskart teko apsisukti.

„Buvo sankryžų, kuriose tiesiog pražiopsodavome stabdymą arba T formos kelius, dėl ko vėliau tekdavo apsigręžti. Buvo tikrai sudėtinga diena, tikiuosi, kad kituose greičio ruožuose bus geriau“, – sakė V. Žala.

Lyderio avarija ir lietuvių sėkmė

Tai, kad pirmoji greičio ruožo dalis buvo itin sudėtinga, liudija ir patyrusio Rusijos lenktynininko avarija. Nė nespėjęs pasiekti pirmojo kelio punkto, lenktynininkas Vladimir Vasilyev su šturmanu Alexey Kuzmich neišvengė klaidos ir vertėsi. Nors „Andalucia Rally“ organizatoriai pranešė, kad lenktynininkai įvykio metu nenukentėjo, ekipažas lenktynių tęsti nebegalėjo.

Automobilių įskaitoje antrojo greičio ruožo finišą greičiausiai pasiekė ispanas Carlosas Sainzas, antrą poziciją iškovojo Saudo Arabijos lenktynininkas Yazeed Al Rajhi, trečias finišavo katarietis Nasseras Al-Attiyah.

Motociklų įskaitoje pirmąsias dvi vietas pasidalino ispanai – Joan Barreda Bort ir Joan Pedrero Garcia, trečiąją vietą užėmė portugalas Joaquim Rodrigues. Šioje įskaitoje besivaržantis Arūno Gelažninko mokinys Modestas Siliūnas finišą pasiekė 24-oje pozicijoje.

Keturračių įskaitoje po antrojo greičio ruožo lyderiai nesikeičia: pirmąją ir antrą vietas užėmė prancūzai Sebastienas Souday ir Vincentas Padrona, trečią vietą iškovojo ispanas Toni Vingut, o ketvirtasis finišą pasiekė lietuvis Laisvydas Kancius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją