Penktadienį ir šeštadienį čia varžysis greičiausi Baltijos šalių pilotai, tarp kurių ir Vilniaus „Porsche“ centro suburta „Porsche Baltic“ komanda su „Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport“ bolidu bei patyrusiu komandos vadovu Robertu Kupčiku priešakyje. Į Latviją komanda vyksta nusiteikusi optimistiškai, nors neslepia, kad iki šiol dėl objektyvių priežasčių neturėjo sąlygų tinkamam pasiruošimui.

„Porsche Baltic“ komanda savo jėgas išbandys 6 val. trunkančiose ištvermės lenktynėse. Šiemet komandai lenktynėse atstovaus bei „Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport“ automobilį pilotuos patyrę lenktynininkai Ramūnas Leonardas Šeduikis ir Andrius Šlimas. Anot R. Kupčiko, nors tai bus pirmosios sezono lenktynės, o pasiruošimas joms taip pat nestokojo iššūkių, komanda pasitiki savo jėgomis ir nestokoja ambicijų.

„Tai pirmasis sezono startas, todėl nekantriai laukiame, kada vėl galėsime susigrumti su greičiausiais lenktynininkais. Nepaisant to, jog dėl visiems suprantamų priežasčių, nulemtų pandemijos, treniruočių neturėjome ilgą laiką, šiose lenktynėse sau keliame aukščiausius tikslus. Visi komandos nariai nėra naujokai, tad tikimės, kad per trejus metus sukaupta lenktynių patirtis suteiks pasitikėjimo startuojant naujame lenktynių sezone“, – teigia „Porsche Racing Experience“ projekto vadovas ir „Porsche Baltic“ komandos vadovas R. Kupčikas.

Jis priduria, kad siekti rezultato padės ir tai, kad visi komandos nariai jau yra ne kartą pilotavę „Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport“ automobilį bei yra puikiai susipažinę su jo galimybėmis. Komandos naudojamas „Porsche Cayman“ pasižymi puikiu suprojektavimu, nes svorio balansas tarp priekinės ir galinės ašių – 50:50. Automobilio viduryje sumontuotas 3,8 l variklis pasiekia 400 AG ir 420 Nm, o pavarų dėžė – automatinė 7 laipsnių PDK. Automobilis turi sportines reguliuojamas stabdžių antiblokavimo sistemą (ABS) bei stabilumo kontrolę (ESP).

„DEWALT Grand Prix“ lenktynės vyks Latvijos Bikernieki trasoje gegužės 15 d. Treniruotės trasoje prasideda gegužės 14 d., tą pačią dieną vyks ir kvalifikacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)