Kartu su Europos Le Mano serijos lenktynėmis vykstančios „Ligier“ Europos serijos varžybos yra pirmasis aukšto lygio laiptelis į Le Maną. Šį sezoną čia lenktyniauja su trasomis ir aukščiausio lygio ilgų nuotolių lenktynėmis norintis susipažinti daugkartinis Lietuvos žiedinių lenktynių nugalėtojas Egidijus Gutaravičius. Deja, šį savaitgalį jam nepavyks išmėginti savo jėgų „RedBull Ring“ trasoje, mat pakirtus koronavirusui jis antrajame etape nelenktyniaus.

Nors lenktynininkas jau pasveiko, po sudėtingos ligos formos suprastėjusi sveikata ir medikų patarimai privertė jį atsisakyti sportinio automobilio kokpito.

„Taip jau nutiko, kad pasigavau koronavirusą, 10 dienų pragulėjau ligoninėje. Sudėtingas reikalas, neatrodo taip blogai, kol nesusergi, reikia saugotis. Persirgau, tačiau kūnas dar neatsistatė. Važiuojant lenktynėse vairuotojui tenka nemažas krūvis, automobilyje yra aukšta temperatūra, tai kol kūnas neatsigavo, turėjau padaryti pertrauką“, – sakė Egidijus Gutaravičius.

„Arctic Energy Racing“ komandoje kartu su kitu lietuviu Povilu Jankavičiumi pakeis rusas Sergėjus Egorovas.

„Ligier“ Europos serijos lenktynės – tai mono tipo varžybos, kur iš dviejų žmonių sudarytos komandos lenktyniauja vienodais automobiliais. Tėra dvi klasės. Viena – prototipų, kita – kėbulinių automobilių. Lietuviai lenktyniauja su kėbuliniu JS2 R modeliu, turinčiu 3,7 litro V6 variklį, pasiekiantį 330 AG.

Dviejų važiavimų po valandą lenktynės vyksta kartu su Europos Le Mano serija.

„Tai yra pirmas žingsnelis į tikrąsias 24 valandų Le Mano lenktynes. Čia puiki galimybė susipažinti su visomis trasomis bei aukščiausio lygio ilgų nuotolių varžybų niuansais“, – atskleidė Povilas Jankavičius.

Lietuviai pirmąjį sezoną važiuoja turėdami minimalų tikslą susipažinti su trasomis ir pačiomis lenktynėmis. Kadangi planuotiems testams sutrukdė ribojimai dėl koronaviruso, pirmąjį sezoną lekiantys vyrai prie automobilių pratinasi jau varžybose. Vis tik geras tempas pirmame etape leido išsikelti tikslą iki sezono galo užlipti ant podiumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)