Virtualios lenktynės pakeis realias?

Pastaruoju metu, dėl neigiamo pandemijos poveikio renginiams, vis daugiau jų įgauna skaitmeninį formatą. Nors lenktynės simuliatorių platformose visai ne naujas reiškinys, šiuo metu automobilių entuziastų tarpe sklinda vis daugiau kalbų apie tokio tipo renginių patogumą ir netgi grėsmę, keliamą tradiciniams lenktynių metodams.

„One Boy’s Story“ Porsche klubo įkūrėjas Dmitrij Juvko šiam teiginiui antrina: „Virtualių lenktynių potencialas tikrai augs – tai greitas, patogus, saugus ir pažangus būdas pažinti realias trasas. Manau, jog tikrosios lenktynės taps prabangiu, istoriniu renginiu, į kurį žmonės rinksis kolekcionuoti prestižines patirtis. Sportinių varžybų entuziastų, orientuotų į važiavimo rezultatus, akys vis sparčiau kryps virtualių lenktynių link.

Tiesa, pastarosios reikalauja ne mažesnio atsidavimo. Visą parą trunkančios simuliatorių lenktynėms būtina profesionaliai pasiruošti – 24 valandas privalai išlikti budrus, pajėgus, kantrus ir pasirengęs padėti savo komandai.

Šiam iššūkiui „OBS Racing Team by Altus LT“ komandą ruošia profesionalus lenktynininkas, pelnęs aukštus įvertinimus Le Mans Series trasose – Gustas Grinbergas. Tiesa, šį kartą realių ir virtualių lenktynių nugalėtojas, varžęsis prieš tokius garsius lenktynininkus kaip Maxas Verstappenas, ne tik mus treniruos, bet ir bus vienu iš komandos pilotų.“

OBS komanda ištvermės lenktynėse – ne naujokai

Šios 24 valandas trunkančios automobilių sporto varžybos – ne pirmosios „OBS Racing Team by Altus LT“ sąskaitoje. Prieš kiek daugiau nei mėnesį komanda debiutavo „Rolex 24h of Daytona“ virtualioje trasoje vykusiame renginyje ir užtikrintai finišavo TOP 10 pozicijoje.

Toks laimėjimas komandai tapo malonia staigmena, mat laurus nuskinti pavyko praėjus vos kelioms savaitėms po nuosavos treniruočių bazės atidarymo.

Šį kartą „OBS Racing Team by Altus LT“ ruošiasi kur kas profesionaliau. Komandos gretas papildė nauji nariai, o startas žadamas tarptautiniu mastu - dalis įgulos lenktyniaus Lietuvoje esančioje OBS bazėje, o likusieji važiuos iš Vokietijos būstinės, įsikūrusios tikrosios Nürburgring trasos pašonėje.

Renginį transliuos gyvai

Komanda ne tik profesionaliai treniruojasi, bet ir ruošiasi išskirtinio renginio transliacijai žiūrovams. Jų kasdienį progresą ir pasiruošimo momentus galima stebėti „Instagram“ paskyroje „one_boy’s_story“ arba „Facebook“ puslapyje „One Boys’ Story“. Čia galima išvysti slaptas treniruočių akimirkas, apžvalgas ir kiekvieno dalyvio patirtį atspindinčius komentarus.

Balandžio 24 dieną vyksiantis renginys bus transliuojamas „Youtube“. Lenktynes komentuos 2 profesionalūs lenktynių komentatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)