Pirmas finišas Afrikoje

Po finišo Adomas Gančierius neslėpė emocijų ir tvirtino, kad ralis buvo išties sudėtingas. Ne ką lengvesnė buvo ir paskutinė lenktynių diena, kurioje dalyvių laukė vos kiek daugiau nei šimtas kilometrų kopose. Po Sacharos saule lietuviui pavyko išlaikyti šaltą protą ir į Lietuvą jis grįžta su antrosios vietos apdovanojimu keturračių įskaitoje.

„Žiauriai smagu. Pirmas ralis šiemet, pirmas kartas Afrikoje, pirmas finišas ir antra vieta klasėje. Geros emocijos. Tikrai dėkoju šitai komandai. Be visų šitų žmonių nebūtų rezultato. Ačiū visiems, kurie palaikė. Linkėjimai visiems. Vežame medalį į Lietuvą.

Šiaip tikėjausi žymiai lengvesnio ralio. Tiek technine, tiek navigacine prasme ralis buvo sunkus. Ypač paskutinė diena. Galvojom, kad paskutinė dieną bus paprasta, bet buvo reikalų, daug navigacijos. Bet mes čia, mes finiše, ir mes turime medalį, kurį iškovojome kartu su visais partneriais ir „CFMOTO“ technika“, - po finišo kalbėjo komandos narių mineralinio vandens „Vytautas“ purslais apipurkštas Adomas Gančierius.

Finišą pasiekė net ir po avarijos

Finišą taip pat pasiekė ir kitas „CFMOTO Factory Racing Team“ ekipos narys Antanas Kanopkinas. Jis turėjo galimybę užkopti ant trečiosios vietos laiptelio, tačiau penktąją ralio dieną jo viltys sudužo į Sacharos dykumos uolas. Tačiau lenktynininkas rankų nenuleido ir skaudančiais šonais bei aplamdytu, bet mechanikų atstatytu „CFMOTO CFORCE 1000“ keturračiu finišą pasiekė ketvirtoje ATV įskaitos vietoje.

„Galiu pasakyti, kad pirmas kartas Afrikoje ir jis finišuotas, baigtas. Tas yra svarbiausia. Bet mes dar turime nesuvestų sąskaitų su Sachara ir nebaigtų reikalų, tad tikiuosi, kad čia dar grįšime kitais metais. O šiaip tai susipažinome su Afrika, sužinome, kas yra kopos. Tai – neįkainojama patirtis ir dabar jau žinosime, kam ruoštis kitais metais. Mes čia dar sugrįšime“, - po finišo apsigaubęs Lietuvos trispalve kalbėjo Antanas Kanopkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)