Savo situaciją kovoje dėl prizinių vietų „Tavisa Racing Team“ susikomplikavo dar antrąją varžybų dieną, kai trūko jų „Bitės“ variklio paskirstymo diržas. Tačiau komanda rankų nenuleido. Nors ekipa ir neturėjo atsivežusi atsarginio diržo, rado kur jį galėtų įsigyti Afrikoje. Tiesa, tam teko išleisti gerokai daugiau nei diržas kainuoja įprastai. Tačiau sąlygas lietuviams čia jau diktavo tunisiečiai.

„Atsarginę variklio galvą turėjome, todėl turėjo dėžėje būti ir komplektas diržo keitimui. Bet kadangi paskutinę minutę teko keisti serviso automobilius, greičiausiai, kad diržas liko kitame. Kadangi čia, Afrikoje „Volkswagen“ gamintojas tikrai nėra numeris vienas, turėjome daug vargo, kol radome diržą. Originalus, geras diržas buvo rastas tik 23 val. už 150 km nuo bivako. Vietiniai pagalbininkai jį surado kitame mieste. Teko jį nepigiai įsigyti – viduryje niekur jis kainuoja pusę tūkstančio. Bet pasirinkimo neturėjome. Dabar jis ir suka „Bitės“ širdelę“, - sakė Vaidotas Paškevičius.

Po gedimo į trečiosios dienos trasą pajudėjusi ekipa vėl atgavo kvėpavimą ir startavusi iš galo pirmame šiandienos greičio ruože nuolat lenkė varžovus bei parodė antrą rezultatą. Tačiau padarius pusę darbo ir iki dienos pabaigos likus dar vienam greičio ruožui, „Bitė“ parodė naujus kaprizus. Antrame greičio ruože komanda neteko galimybės junginėti pavaras.

„Viskas ėjosi labai gerai. Pirmas ruožas buvo grynai ralinis. Nedarėme klaidų, teko atlikti labai daug lenkimų. Buvome porą kartų nulėkę nuo kelio, bet be kriminalų. Bet antrame ruože pavedė technika – lūžo viena pavarų perjungimo svirtis, tai likome tik su šešta įjungta pavara. Ilgai taip negalėjome važiuoti, tai teko stoti. Bandėme remontuoti ant kelio, bet viskas, ką pavyko padaryti palindus po automobiliu, tai įjungti antrą pavarą. Tada pradėjome judėti, bet greitis tapo toks turistinis. Važiuodami skaičiavome avis, grožėjomės vaizdais, ant asilų jodinėjančiais žmonėmis. Taip važiavome kokį 50 kilometrų, bet galiausiai mus į finišą partempė. Tas mūsų važiavimas šiame ralyje – kaip širdies kardiograma. Arba tope, arba apačioje. Žiūrėsim, kaip bus rytoj“, - kalbėjo ekipažo šturmanas Audrius Matuolis.

Po šios dienos nesėkmės Vaidotas Paškevičius teigė, kad veikiausiai komandai reikėtų nuvykti į vietinę mečetę ir užsakyti „Bitei“ mišias. Jei gedimai nesiliaus, komandai gali tekti apskritai sudėti ginklus, mat trečiadienį jų laukia maratoninis greičio ruožas, po kurio mechanikų pagalba bus draudžiama ir sportininkai nakvos dykumoje be savo serviso automobilio, tad sugesti rytoj „Bitė“ jau negali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)