Šiemet J. Karklio laukia prestižinės „ADAC TCR Germany“ pirmenybės – stipriausios nacionalinės TCR klasės žiedinės lenktynės. Tai – skirtingų automobilių gamintojų varžybos, kuriose sportininkai varžosi su 340 arklių galių pajėgumą išvystančiais, pagal vienodas taisykles parengtais priekiniais ratais varomais automobiliais.

„Esu labai laimingas, kad dalyvausime šiame čempionate. Tai mūsų „NordPass“ komandai didelis postūmis į priekį ir laukia daug iššūkių - naujas organizatorius, naujas dar nebandytas automobilis, nauji konkurentai, – „Autofortas motors Hyundai“ automobilių salone pristatymo metu mintimis dalijosi J. Karklys. – Nekantriai laukiame pirmųjų bandymų, kur galėsime išmėginti, ką gali šis automobilis.“

„ADAC TCR Germany“ čempionatą sudaro septyni etapai penkiose Vokietijos bei vienoje Austrijos trasoje. Dalyviai aplankys Nurburgringo trasą, Hokenheimo žiedinę lenktynių trasą, „Red Bull“ ir kitas trasas. Pirmosios lenktynės vyks Oscherslebene gegužės 14-16 dienomis.

Praėjusį sezoną J. Karklys varžėsi „Renault Clio Cup“ automobiliu dviejuose čempionatuose, kur Slovakijoje ir Vengrijoje iškovojo podiumą. Pagrindinės „Central Europe Renault Clio Cup“ pirmenybės buvo nutrauktos anksčiau laiko dėl pandemijos – įvyko tik trys etapai iš šešių numatytų.

2018 m. vilnietis užėmė ketvirtąją vietą Europos „Skoda Octavia Cup“ čempionate, o 2019 m. kartu su broliais Jonu ir Ignu Gelžiniais bei Juliumi Adomavičiumi tapo Baltijos šalių čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)